Duizel in het Park – Vroesenpark

Duizel in het park - Vroesenpark (c Vincent Mentzel / Tim Leguijt)

Zodra het zonnetje schijnt is het Vroesenpark de meest populaire plek voor een bbq in Rotterdam. Maar aanstaand weekend hoeft het niet per se lekker weer te zijn om het park in Blijdorp te bezoeken want dan is het tijd voor Duizel in het Park. Een gratis festijn waar de verbeelding centraal staat. Er zijn schrijvers die verhalen vertellen, installaties waarin je kunt verdwijnen en optredens om bij weg te dromen.

Het Vroesenpark fungeert voor veel inwoners van Blijdorp en Noord als soort achtertuin. Dit jaar krijgt het festival echt een Achterom. Kunstenaar Marjolijn Guldemond maakt een recht steegje dwars over het grasveld, met aan weerszijden schuttingen en deuren naar schuurtjes. Achter de poortjes schuilt een geheime wereld. Je kan er bijvoorbeeld een treintjeslandschap, een sneeuwstorm en een machine om de tijd te verdraaien.

Duizel in het Park (c Tim Leguijt)

Behalve het Achterom zijn er nog meer zinneprikkelende objecten te vinden zoals een roltrap, een blauw huisje op de kop, vogelnestjes en een drijvende baby van 7 meter lang te vinden! Ernest van der Kwast heeft vele schrijvers uitgenodigd die zullen voordragen tussen al die fantasierijk beelden. De geboren Rotterdammer Abdelkader Benali is uitgenodigd evenals stadsdichter Ester N. Perquin!

Duizel in het Park - Abdelkader Benali

Uiteraard is er ook muziek te horen. tinyMusic heeft het programma samengesteld. TinyMusic is een Rotterdams initiatief dat muzikant en publiek dichter bij elkaar wil brengen. Daarom organiseren ze doorgaanse unieke optredens op bijzondere, intieme locaties. In het park hebben ze de jonge singer-songwriter Wolf in Loveland en Sara Bonne uit Rotterdam uitgenodigd. Sara Bonne brengt een sfeervolle en bevlogen smeltkroes van jazz, pop en blues. Helemaal uit Canada komt The Wilderness of Manitoba met harmonieuze zang.

Duizel in het Park – Vroesenpark
Zaterdag 4 augustus 13.00 – 23.00 uur
Zondag 5 augustus 13.00 – 22.00 uur
Gratis entree
www.duizelinhetpark.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra