The Marble Heart Club in Rotown

The Marble Heart Club in Rotown

De bezoekers van Oerol hebben al kunnen genieten van The Marble Heart Club. Het gelegenheidscollectief van muzikanten uit verschillende Rotterdamse bands gaven verschillende concerten tijdens het festival op Terschelling. Er is al een verzamelalbum uitgebracht maar uiteraard verdient thuisstad Rotterdam ook een live-uitvoering!

Het wordt daarom druk op het podium van Rotown aanstaande zondag. Leden van Afka, Sir Ian, Fuck The Writer, Choca Alcazaba Quartet, Hidde van Schie, Half Way Station en The Yes Please zullen steeds in wisselende samenstellingen de buhne opgaan. Een unieke opzet waarbij de oorspronkelijke nummers van de afzonderlijke acts muzikaal worden aangevuld! De zeven acts hebben op eigen kracht ook al flinke furore gemaakt en verdienen vandaar allemaal een aparte introductie!

- Multi-instrumentalist Choca Alcazaba is medeoprichter van The New Earth Group.
Naast het spelen in en componeren voor deze psychedelische jazzrock-groep speelt hij met het Choca Alcazaba Quartet. Het kwartet voert terug naar de essentie om met minimale middelen en maximale vrijheid om op elke locatie te kunnen spelen, ook wanneer er geen elektriciteit aanwezig is.

Choca Alcazaba - The Marble heart Club in Rotown

- Fuck the Writer is het pseudoniem van Emil van Steenwijk. Emil begon al vroeg te experimenteren met bandrecorders en sporendecks om zijn verhaal kwijt te kunnen. De singer/songwriter maakt breekbare knip-en-plak nummers die worden afgewisseld met bombastische geluiden. De song wordt echter geenszins uit het oog verloren.

- Afka is begin 2011 ontstaan toen singer/songwriter Aafke Kloppenburg en muzikant/producer Adriano DiTamorra hun krachten bundelden. Het resultaat vermengt elektronische geluiden en traditionele instrumenten met de vaak melancholische teksten van de zangeres. De muziek is sferisch en af en toe zelfs dansbaar.

- Half Way Station levert folk, rauwe country en blues. Met twee drummers die tegelijk spelen, een electrische gitaar, een zelfgebouwde bas plus een piano met freaky delays en effecten zorgt de formatie voor een eclectisch geheel van donkere indierock en folk.

- The Yes Please is gevormd rond singer/songwriter Rob van Gameren (voorheen Special Power, Cheech Wizard en Doodoo’s Coffee). Het viertal speelt lyrische popsongs. Soms muisstil, dan weer opgaand in een bezwerende zwanenzang met raspende gitaren.

the Yes Please - Marble heart Club in Rotown

- Sir Ian is het solo-project van Bart Hoevenaars, voorheen bekend als frontman van de Rotterdamse formatie Mono. Met zijn band speelde hij indie-rock, solo ligt de focus op de teksten en een algeheel gevoel voor melodie. Zijn liedjes bevatten ingenieuze harmonieën en verrassende wendingen.

- Hidde van Schie is een singer-songwriter en beeldend kunstenaar. Met een donkere, groezelige stem zingt hij kleine ingetogen liedjes over de liefde. De akoestische gitaar wordt soms aangevuld met loopjes en field recordings. De invloed van zijn werk als beeldend kunstenaar is vooral terug te horen in de teksten die een filmische kwaliteit hebben.

The Marble Heart Club albumpresentatie
Rotown, 22 juli, vanaf 21.00 Gratis entree

Voor en na de show zullen dj’s De Raaf en Stefan Tijs (beiden deel uitmakend van Rotterdam Shuffle) de avond vullen met zomerse deuntjes om de avond compleet te maken.

Meer informatie via www.themarbleheartclub.nl en www.rotown.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra