The Jezabels in Rotown

The Jezabels in Rotown

Een goed bewaard geheim from down under: The Jezabels. The jezabels is een Australische band, opgericht in 2007. Ze hebben elkaar ontmoet op de Universiteit van Sidney en hun muziekstijl wordt omschreven als een mix tussen indie pop, indie rock en disco pop. De band bestaat uit: Hayley Mary (zang), Heather Shannon (toetsen), Nik Kaloper (drums) en Samuel Lockwood (gitaar). Na o.a. drie EP’s, twee Australia’s Independent Music Awards en een berg lovende kritieken werd het tijd voor een album. Het debuut Prisoner was in Australië al goed voor goud, nu is de rest van de wereld aan de beurt!

The Jezabels doen tussen alle zomerfestivals door ook Rotown aan. Op maandag 16 juli zullen zij gewapend met het intrigerende album Prisoner op zak, de zaal laten horen waar ze goed in zijn! Duidelijk is dat deze Aussies bepaald niet vies zijn van het grootse gebaar. Naast de dwingende drums en bombastische synths zijn het vooral de krachtige, imposante vocalen van frontvrouw Hayley Mary die indruk maken. Florence Welch is een veelgenoemde referentie, alhoewel we ook de dramatische inslag van Arcade Fire herkennen. Zwaar en meeslepend is het zeker. De liefhebbers weten hun weg te vinden!

Leuk aan deze band is dat ze je helemaal op de hoogte houden van de bezigheden tijdens de tours, zo plaatsen ze op verschillende social media zoals tumblr, instagram, facebook en twitter, foto’s van live optredens, in de studio, persoonlijke foto’s en soms gooien ze er zelfs de playlist van de desbetreffende avond op. Zo kunnen liefhebbers The Jezabels overal volgen!

Ga voor kaarten naar: www.rotown.nl
16 juli 2012 vanaf 21:00 uur

En voor meer informatie, nieuwtjes en weetje over The Jezabels, kun je kijken op:
www.thejezabels.com, www.thejezabels.tumblr.com, www.twitter.com/thejezabels, www.facebook.com/TheJezabels

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade