ChoreoRoam in De Gouvernestraat

ChoreoRoam in De Gouvernestraat

Benieuwd naar jong Europees choreografietalent? Na de succesvolle editie van ChoreoRoamEurope in december 2011, strijkt het internationaal reizende talentontwikkelingsprogramma in juni weer neer in Rotterdam. Op 29 juni heb je, om 20.00 uur in De Gouvernestraat, de kans na een veelbewogen onderzoeksweek getuige te zijn van de eerste bevindingen van de dansmakers.

De negen dansmakers die deelnemen aan het project komen uit verschillende Europese landen. Gedurende een periode van zeven weken wordt in deze landen door hen inspiratie opgedaan en krijgen ze de mogelijkheid hun Europese netwerk uit te breiden. In ieder land wordt de onderzoeksperiode, na verscheidene workshops en ontmoetingen, afgesloten met een presentatie.

Voor deze editie van ChoreoRoam stelt Dansateliers als partnerorganisatie de studio’s van 24 juni tot 1 juli open voor alle choreografen. Als dansmakers zijn Loïc Perela en Eva Maria Küpfer aangedragen. De workshops worden door vooraanstaande namen uit de danswereld gegeven en als overall coach is niemand minder dan oud artistiek leider van Dansateliers, Amy Gale, aangesteld.

Na afloop van de getoonde bevindingen, geleidt door Peggy Olislaegers, wordt het publiek gevraagd gedachten uit te wisselen met Dansateliers en de choreografen. De entree is gratis en kaartjes zijn vooraf te reserveren bij de kassa van de Gouvernestraat. Voor meer informatie kun je terecht op www.degouvernestraat.nl, of op www.dansateliers.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk