‘Man of Moods’ door O.T. Theater

Man of Moods door OT Theater (c Maarten Evenhuis)

Controverse leverde het boek waar de nieuwe muziekvoorstelling van O.T. op is gebaseerd: kan een stroom aan scheldwoorden prijswinnende literatuur opleveren? James Kelmans boek ‘How late it was, how late’ won in ieder geval de Booker Prize 1994. Nog steeds is de vraag naar de verhouding van expressie en betekenis in taal uiterst actueel (ook buiten Engeland), gezien het exploderende emotionele taalgebruik in de politiek en in wat we ‘de sociale media’ zijn gaan noemen.

De gekozen titel ‘Man of Moods’ voor deze muziektheatervoorstelling doet vermoeden dat het expressionele gehalte flink aan bod zal komen. Dat daarbij een topacteur als Bert Luppes (winnaar Louis d’Or 2009) de hoofdrol speelt is veelbelovend.

Het ‘stemmingsonderzoek’ zal zich echter ongetwijfeld op meer lagen dan de taal alleen afspelen. De emotioneel getroebleerde hoofdpersoon Sammy wordt in het verhaal namelijk letterlijk blind geslagen door de politie. In al zijn individuele onmacht zal hij zich opnieuw moeten gaan verhouden tot de wereld, maar ditmaal tot een wereld van geluiden.

Een prikkelende opgave voor Erik van der Horst en Viktor Griffioen die tekenen voor de muziek van deze voorstelling. Verder met Tom Struyf, Romana Vrede en Tjalling Heijkoop. Regie: Mirjam Koen.

In Rotterdam te zien van 26.10.2011 t/m 01.12.2011

www.ot-rotterdam.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Hans van Dam