Momenten met Ralitza – Fabian Holle / GIAMBOLOGNA2012 – Guilio D’Anna

Momenten van Ralitza - Fabian Holle / Giambologna - Guilio D'Anna

Van 15 tot en met 17 juni kun je een kijkje nemen in de studio van Dansateliers om het eindresultaat van de onderzoeksperiode van de twee jonge en talentvolle dansmakers, Giulio D’Anne en Fabian Holle, te zien.  De afgelopen periode hebben zij hard gewerkt aan hun choreografieën, wat tot twee bijzondere studiopresentaties heeft geleid.

Fabian Holle combineert in ‘Momenten met Ralitza’ zijn langdurige wens om samen te werken met een Scapino danseres (Ralitza Malehounova) met zijn fascinatie voor vrijheid en de beperking hiervan. Tijdens zijn onderzoek heeft hij zich gefocust op de werking van vrijheid. Is er wel sprake van vrijheid als alle keuzemogelijkheden die we hebben verlammend werken? Hoe vrij zijn we werkelijk? Als toeschouwer ben je getuige van de strijd van een letterlijk vastgelopen vrouw en volg je haar bevrijdingsproces.

Door het maken van voorstellingen waarin performers zich van hun meest kwetsbare kant laten zien, probeert Holle het publiek zich ook kwetsbaar te laten opstellen. Op deze manier ontstaat een intieme ervaring en een wezenlijke connectie tussen performer en publiek.

Voor ‘GIAMBOLOGNA2012′ raakte Giulio D’Anna tijdens de Biënnale van Venetië geïnspireerd door werk van Urs Fischer dat gebaseerd is op Giambologna’s beeldhouwwerk ‘De Sabijnse Maagdenroof’. In zijn dansonderzoek portretteert D’Anna drie performers, alle drie in een andere levensfase, die de relatie tussen het persoonlijke en het universele in de geschiedenis van de mens laten zien. De choreografie toont hoe we elkaars leven beïnvloeden en hoe we als mensen met elkaar verbonden zijn.

Giulio D’Anna: “ Ik gebruik mijn persoonlijke drama in mijn werk en door middel van theater en dans probeer ik het om te zetten in liefde”.

Nieuwsgierig naar het werk van Holle en D’Anna? Via info@dansateliers kun je je kaartjes bestellen. Houd goed in de gaten dat er slechts een beperkt aantal zitplaatsen is bij deze intieme studiopresentaties aan de ‘s- Gravendijkwal 58B.

Voor meer informatie kun je terecht op www.dansateliers.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk