recensie ‘Blaze! the show’

Blaze! the Show

Dansen is één taal die iedereen spreekt het maakt niet uit of je nou uit Duitsland, Frankrijk, Portugal, Nederland of uit de U.S.A komt, iedereen begrijpt elkaar.

De voorstelling van Blaze! is een feit, op vrijdagavond 14 oktober ging het dak eraf bij het Luxor theater in Rotterdam.
De sfeer was goed, jong en oud zaten in de zaal en konden niet wachten totdat de show om 20.00 uur zou gaan beginnen.
Op het podium lagen schoenen, nikes en andere gympies. Voor de rest was het donker en kon je nog niet zien wat er op het podium ging gebeuren. En toen was het eindelijk zo ver, licht uit en spot aan.

De theatershow met de feel van een clubnight gemixt met de energie van een popconcert is begonnen. Tijdens de tachtig minuten durende non-stop spetterende high energy streetdanceshow zagen wij de beste dansers over de hele wereld.
Met volle trots klapte ook de hele zaal toen de Rotterdamer Angelo Pardo het podium opkwam om zijn dancemoves te laten zien.

Alles aan de show klopte gewoon. De muziek die varieerde, de dansers waarvan je de vetste moves zag, het decor dat bij elke dans veranderde in andere kleuren of andere visuele beelden.
Het was een spectaculaire, adembenemende, jaloersmakende, gaafste dansshow die ik óóit heb gezien. Aan het begin van de show zei ik tegen mijn medebezoekster Vivian: ‘’Wedde dat ik aan het eind zeg: Oh ik wil ook zo kunnen dansen.’’ Nou en geloof me, ik was niet de enige die dat zei aan het einde van de show!

‘’BLAZE is the most blissfully energetic, sassy, to hell-with-everything-except-street-dance show.’’
-Financial Times-

Dat lijkt mij duidelijk, ik sluit mijzelf hierbij volledig aan!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk