‘MonteverdISH’ door ISH

MonteverdISH door ISH (c Ben van Duin)

Hebzucht en machtswellust; het is actueel en gaat iedereen direct of indirect aan. De wereldwijde crisis is direct terug te voeren op deze menselijke zwakheden.

Het heftige verhaal van de opera l’Incoronazione di Poppea van de componist Monteverdi, waarin het streven naar macht samenvalt met de kracht van de liefde wordt in MonteverdISH getransformeerd tot een modern en eigentijds verhaal. Het gaat over de Romeinse keizer Nero en zijn maîtresse Poppea. Zij is bereid alles op het spel te zetten om net zo hoog in het vaandel te staan als keizer Nero. Vandaag de dag zou je zo iemand een golddigger noemen. MonteverdISH is een unieke voorstelling waarin hip hop en breakdance samensmelten met opera en klassieke muziek.

MonteverdISH door ISH (c Ben van Duin)

Vernieuwing en vermenging van kunstvormen staan voorop in MonteverdISH. Artistiek leider en regisseur Marco Gerris heeft voor dit stuk de samenwerking gezocht met VocaalLAB en Perquisite. Samen zorgen zij voor een geweldige muziek mix van hiphop en klassiek, waardoor het achterliggende gevoel van het stuk nog beter naar boven wordt gehaald.

Wat deze voorstelling anders maakt dan de rest is dat in MonteverdISH alles samen opbouwt. Muziek, dans, zang: je ziet het hele proces en alle overeenkomsten en verschillen. Door de mix van urban en klassiek spreekt deze voorstelling een hele brede doelgroep aan, het is voor ieder wat wils!

Te zien: 8 november 2011 om 20:15 in de Rotterdamse Schouwburg, 1 december om 20:15 in Delft in Theater de Veste en 7 december om 20:00 in Gouda in de Goudse Schouwburg

foto’s: Ben van Duin

www.rotterdamseschouwburg.nl
www.balls.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade