‘Krijg nou Titus!’ door Theatergroep Siberia

Krijg nou Titus! door Theatergroep Siberia

Het was al een goed stuk, een stuk dat een prijs gewonnen heeft en nu weer in reprise is: ‘Krijg nou Titus!’ is terug!

Theatergroep Siberia komt voort uit de gezelschappen Het Waterhuis, Rotjong en Rotterdams LEF. Op dit moment toeren zij door het land met een theaterstuk wat doet denken aan ‘’the Joker meets Jackass’. Wat je ziet zijn namelijk: afgehakte handen, twaalf liter bloed en een bloot achterwerk.

Dit zijn nog maar één paar ingrediënten van de voorstelling. Het verhaal; ‘’ Als de Romeinse generaal terugkomt uit de oorlog, maakt hij van de nieuwe vrouw van de keizer zijn krijgsgevangene. Dit komt hem duur te staan, ze wil Titus terug pakken en daarvan maakt ze volop gebruik. Wanneer het doek valt liggen er 31 lijken op het toneel.’’

Krijg nou Titus! is gebaseerd op Titus Andronicus, het meest gewelddadige toneelstuk van Shakespeare. Vijf acteurs spelen het verhaal van Titus Andronicus, met drie spelregels.
Regel 1: Eén van de acteurs moet Titus spelen
Regel 2: De rest gaat het hem zo moeilijk mogelijk maken
Regel 3: Pijn moet echt pijn doen

Gespaard, dat blijft niemand! Wie is nou het gevaarlijkst? De keizer, met de meeste macht? Zijn vrouw, die de keizer om haar vinger windt? Of toch Titus, die niets te verliezen heeft?
De voorstelling gaat over wraak, de risico’s van Jackass, met de gekte van de Joker uit Batman en de kitsch van Dolce&Gabbana. Dat levert heftig theater op. Krijg nou Titus! Won de Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende productie van 2009.
Een voorstelling die je dus niet mag missen!

De cast bestaat uit Jose Klaase, Fahd Larhzaoui, Ilse Ott, Dennis Rudge en Koen Wouterse.
De voorstelling is te zien in het Rotterdamse Schouwburg op 1 en 2 november.
Landelijke tournee t/m 24 januari 2012

www.theatergroepsiberia.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk