Het spookhuis der geschiedenis door Wunderbaum

Het Spookhuis der geschiedenis door Wunderbaum tijdens Operadagen Rotterdam (c Frank Bonger, Lotte Goos)

De Operadagen 2012 in Rotterdam komen er weer aan. Een festival dat de stad en al zijn kleurrijke bewoners in de hoofdrol zet en tegelijkertijd een internationaal publiek aanspreekt met een programma met internationale premières, eigen festivalproducties en opera op locatie. Tijdens deze dagen is Het spookhuis der geschiedenis ook aanwezig! De nieuwe voorstelling van Wunderbaum zal op de Operadagen in première gaan op het Schouwburgplein.

Het jonge, Vlaams-Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum maakt al geruime tijd opgang in Nederland. Ze spelen even graag op locatie als in de theaters. Wunderbaum neemt vele vormen aan en is, zoals ze zelf zeggen, ‘kameleontisch’. De voorstellingen zijn altijd het resultaat van theatervormen die ze ontdekken, van nieuwe interesses in mensen of in maatschappelijke thema’s.

Het spookhuis der geschiedenis door Wunderbaum tijdens de Operadagen Rotterdam

Zo ook in Het spookhuis der geschiedenis. Een theaterstuk waarin wereldrampen een huiveringwekkende hoofdrol spelen. Het Spookhuis der Geschiedenis leidt de bezoeker langs hedendaagse brandpunten: het Tahrirplein in Caïro, de Oval Office in het Witte Huis, een straat in Athene, een rouwplechtigheid voor een Noord- Koreaans leider…

Op vraag van Wunderbaum schreef Gerardjan Rijnders de tekst voor deze productie, geïnspireerd op De Theatermaker van Thomas Bernhard. Simon Lenski (DAAU) en Bo Wiget arrangeerden en spelen muziek van Richard Wagner, bijgestaan door bas-bariton Marc Pantus en sopraan Lies Vandewege. Samen met de acteurs van Wunderbaum zorgen zij voor een ongewone topvoorstelling!

Het spookhuis der geschiedenis speelt van 24 mei t/m 3 juni 2012 op het schouwburgplein en gaat daarna op tournee door het land. Naast de voorstellingen is het Spookhuis ook geopend op weekend- en feestdagen tussen 15.00 en 18.00 uur voor publiek.

Ga voor meer informatie over acteursgroep Wunderbaum en de voorstelling Het spookhuis der geschiedenis naar: www.wunderbaum.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade