DANSnacht 2012

DANSnacht 2012 in  de Rotterdamse Schouwburg

Op zaterdag 12 mei, om 20.00 uur, start het grootste dansfestival van Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg: de Rotterdamse DANSnacht!

DANSnacht is een unieke combinatie van verschillende ingrediënten, grote gezelschappen tot jong talent. De gehele Rotterdamse danswereld doet mee aan de DANSnacht met tientallen voorstellingen, performances en workshops. Midden in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg, tussen het publiek, geven de verschillende artistiek leiders ontmoetingen en masterclasses. Het thema van dit jaar heet dan ook ‘Dicht op de huid’, de bezoeker kan de verschillende ingrediënten zoals moderne dans, jazz, breakdance, hip hop en zelfs circus van heel dichtbij zien, horen, ruiken en misschien zelfs aanraken!

De dansgezelschappen Conny Janssen Danst, Dance Works Rotterdam, Dansateliers, MEEKERS, Scapino Ballet en vele andere kleine en grote onafhankelijke dansmakers en studenten van de Rotterdamse Dansacademie Codarts Rotterdam, slaan de handen ineen. Dit maakt DANSnacht tot het grootste dansfestival van Rotterdam. Dit doen zij om Stichting 1000 dansjes te helpen met zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Kanker Researchfonds van het Universitair Medisch Centrum Groningen. 1000dansjes is een initiatief van het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen voor kankeronderzoek.

Dansnacht 2012 in de Rotterdamse Schouwburg

Ook jij als bezoeker kan actief betrokken zijn bij het helpen van dit goede doel! De Rotterdamse dansgezelschappen stellen tijdens festival een podium beschikbaar om dansjes in te zamelen van amateurs, semi-professionals en professionals. Iedereen kan meedoen door een dansje op te nemen van 100 seconden, deze te filmen, op de website van 1000dansjes te uploaden en vervolgens zoveel mogelijk sponsors te werven. Sinds de start van de actie zijn er al honderden films verzameld. Dansvaardigheden zijn niet belangrijk. Sponsors kunnen op de website www.1000dansjes.nl geld overmaken. Op 25 en 26 mei organiseert de stichting een 12-uur dansmarathon (van 00.00 tot 12.00 uur) in de Puddingfabriek Groningen.

De Rotterdamse Schouwburg is tijdens de DANSnacht één groot podium waarop dans en publiek elkaar van dichtbij ontmoeten.

Wil jij dit goede doel ook steunen door een leuke avond te hebben vol dans? Voor € 20 steun jij dit doel en heb je kaarten voor de DANSnacht op 12 mei 2012 om 20:00 uur. De kaarten zijn te koop bij de Rotterdamse Schouwburg. Voor meer informatie:
www.rotterdamseschouwburg.nl en www.rotterdamdanst.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade