TWOOLS 14 door Scapino Ballet Rotterdam

TWOOLS 14 door Scapino Ballet Rotterdam (Linker foto: c Pim Ras rechter foto: cHans Gerritsen)

Jaarlijks terugkerend dansfestival van Scapino Ballet: TWOOLS. Zeker de moeite waar voor: dans-, theater-, muziek- en entertainment-liefhebbers. Acht choreografen zorgen voor een afwisselend programma in verschillende dansstijlen. Door snelle decorwisselingen en door een rode draad gemaakt door Ed Wubbe worden de verschillende choreografen in rap tempo opgevolgd.

TWOOLS is geen gewone dansvoorstelling maar een high-speed choreografische achtbaan met daarin verschillende stijlen. In TWOOLS 14 zijn de stijlen moderne dans, urban en rock ’n roll te zien.

De acht chroreografen die dit jaar de kans krijgen om hun talent te laten zien zijn: Loic Perela, Mischa van Leeuwen en Min Li. Zij dansen zelf bij Scapino en maakten al eerder choreografieën voor het dansgezelschap. Pedro Gomes danste bij het NDT I en maakte dansstukken voor Korzo, Codarts en de film ‘Fados’. Felix Landerer had veel succes in de vorige TWOOLS en op de Nederlandse Dansdagen. Maria Voortman & Roberto De Jonge zijn bekend van hun spraakmakende dansvoorstellingen op spitzen. Ed Wubbe is dit jaar twintig jaar artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam.

Jan Kooijman
Bekend van televisie als acteur en presentator en ex-Scapino danser maakt Jan Kooijman in TWOOLS 14 zijn choreografie debuut voor het grote toneel met de dansers van Scapino en Juvat Westendorp als gast danser, bekend van het dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’.

De Nederlandse rockband King Jack zorgt voor de live muziek. Met hun ras echte rock dagen zij de dansers uit tot een eigenzinnig duel van muziek en beweging.

TWOOLS 14 gaat maandag 4 juni 2012 in première in de Rotterdamse Schouwburg. Daarna nog te zien t/m 7 juni 2012 in de Rotterdamse Schouwburg.
Bestel kaarten of kijk voor meer informatie op de volgende websites:
www.rotterdamseschouwburg.nl
www.scapinoballet.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman