Third Culture Kid in Roodkapje

Third Culture Kid in Roodkapje door Margo van de Linde

Voor de meeste mensen is de vraag ‘Waar kom je vandaan?’ makkelijk te beantwoorden. Een standaardvraag binnen het kennismakingsritueel waarop een kort en eenduidig antwoord wordt verwacht. Voor expat kinderen is het afgezaagde ‘overal en nergens’ het antwoord dat letterlijk het dichtst bij de waarheid ligt.

Theatermaker, actrice en entertainer Margo van de Linde is ook zo’n expatkind. Toen zij twee jaar oud was, verhuisde ze voor het eerst in haar leven. Eerst Canada en vervolgens bleef ze verhuizen. Naar Amerika, toen Engeland, toen Spanje. Nu woont ze na al die jaren weer in haar thuisland. Maar waarom voelt het dan niet als thuis? Het antwoord op deze vraag is het startpunt van deze solo.
Third Culture Kid is een wonderlijke variétéshow die speelt met verwachtingpatronen en is een open huis voor een ieder die zich wel eens niet thuis voelt in zijn eigen omgeving.

Third Culture Kid in Roodkapje door Margo van de Linde

Een bekend gezegde ‘Home is where the heart is’ wordt tegenwoordig erg veel gebruikt. Maar voor Margo van de Linde ligt ´Home is where the stage is´ dichter bij het hart. Zo vertelt zij zelf: ‘Tijdens het maakproces kwam ik er achter dat ik van het theater het thuis maak dat ik mis. Deze grenzeloze, lege ruimte is mijn perfecte basis. Ik weet hoe ik mijn gasten kan entertainen en hoe ik het comfortabel maak voor mezelf. Ik ken de cultuur en ik spreek de taal. Maar wat als ik alles op zijn kop zet? Alles wegvaag wat mij op het podium die schijn van controle geeft? Het onverwachte speel? I won’t entertain you anymore. I won’t pretend I’m at home.’

Een klein feitje over de voorstelling. Deze is in het Engels met een klein beetje Nederlands.
Third Culture Kid is te zien bij Roodkapje van 3 tot 6 mei 2012. Ga voor meer informatie naar:
roodkapje.org

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade