Lord of the Rings Live in de Doelen

Lord of the Rings Live in de Doelen

In 2011 was het een groot succes. De Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteerden de Nederlandse première van Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring LIVE. Op 9 t/m 11 juni 2012 wordt het vervolg van The Lord of the Rings: The Two Towers Live opgevoerd.

Dacht je de film al te kennen? Dan kom je nu voor een verrassing te staan. De muziek live gespeeld terwijl je naar de film kijkt zorgt voor een echte sensatie. Na de uitvoering in 2011 stonden de bezoekers meteen in de rij voor het vervolg. Terecht kreeg Howard Shore, de componist van deze imponerende filmmuziek, zijn eerste Oscar voor dit muzikale werk.

De film wordt in de Grote Zaal op een enorm scherm vertoond. En op het podium brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest samen met het Groot Omroepkoor, Laurens Collegium Rotterdam, het Nationaal Jongenskoor en stichting Vocaal Talent Nederland onder leiding van dirigent Ludwig Wicku live de muziek. Dit vergt een perfecte timing van dirigent en orkest. Hoe dat precies gaat kan je zien in de clip hieronder die de cameramensen van grazen.nl vorig jaar in opdracht van de Doelen maakten.

Wil jij erbij zijn? Op 9, 10 en 11 juni 2012 in de Doelen. Bestel kaarten via: www.dedoelen.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman