Rotterdam Philharmonic Strings o.l.v Yannick Nézet-Séguin

Rotterdam Philharmonic Strings in De Doelen

Het Rotterdam Philharmonic Strings brengt Sjostakovitsj (Kammersymphonie op.110a), Bach (Brandenburgs Concert nr.5) en Tsjaikovsky (Souvenir de Florence) o.l.v. Yannick Nézet-Séguin. Yannick is tevens solist in het Vijfde Brandenburgs Concert dat bekend staat om zijn virtuoze klavierpartij.

Het Rotterdam Philharmonic Strings is het strijkorkest dat is ontstaan uit ‘het hart’ van het Philharmonisch Orkest. Door de kleine bezetting van dit ‘ensemble in residence’ is het op verschillende manieren inzetbaar en dus telkens verrassend. Zo treden zij zaterdag 28 april om 20:15 op in hun thuisbasis De Pelgrimvaders kerk in Delfshaven waarbij de historisch kerk zorgt voor een prachtige couleur locale. Op de 29ste april treden zij om 20:15 op in de Jurriaanse Zaal in de Doelen.

Chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin studeerde aan het conservatorium Montréal en schoolde zich verder bij beroemde dirigenten zoals maestro Carlo Maria Giulini. Bij het London Philharmonic Orchestra is hij sinds ingang van 2008-2009 vaste gastdirigent geworden. Zijn uitvoering als chef-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch worden door pers en publiek zeer enthousiast ontvangen.

Rotterdam Philharmonic Strings is 28 en 29 april te zien in Rotterdam, voor meer informatie kunt u op volgende site kijken: www.rotterdamphilharmonicstrings.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk