Het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Rotterdam Philharmonic Strings in De Doelen

In november 2011 startte het Rotterdams Philharmonisch Orkest een Ensemble in Residencene programma. Het creëert nieuwe mogelijkheden om ook kleinschaliger artistieke projecten te verwezenlijken en moedigt het de ensemblecultuur binnen het orkest aan.
Het Rotterdam Philharmonic Strings is het eerste ensemble dat in dit programma naar buiten trad en is een strijkorkest dat gevormd en geleid wordt door strijkers uit het RphO.

‘’Het Rotterdams Philharmonisch is een virtuoos orkest met musici die grote solistische kwaliteit in huis hebben’’, zegt orkestdirecteur Hans Waege. ‘’Uit ons orkest zijn al meerdere ensembles voorgekomen, en dat heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van het Rotterdams Philharmonisch als een orkest van internationale klasse. We zijn verheugd een volgende stap te kunnen zetten door een programma in het leven te roepen dat zulke ensembles ook officieel aan het orkest verbindt, actief ondersteunt en stimuleert.’’

Rotterdam Philharmonic Strings
Het eerste ensemble dat bij het orkest in residentie komt, is Rotterdam Philharmonic Strings. Dit ensemble is een voortzetting van 440Hz – Strings/Concerto Rotterdam, een strijkorkest uit het Rotterdams Philharmonisch dat al langer een eigen concertserie had in de Pelgrimsvaderkerk te Delfshaven, Rotterdam. Dit seizoen zijn er concerten onder leiding van Igor Gruppman en Charlotte Potgieter, respectievelijk concertmeester en aanvoerder tweede viool bij het Rotterdams Philharmonisch, en met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin.

Rotterdam Philharmonic Strings is 28 en 29 april te zien in Rotterdam, voor meer informatie kunt u op deze site kijken. www.rotterdamphilharmonicstrings.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk