Bloedwoede II in De Gouvernestraat

Bloedwoede 2 in de Rotterdamse Schouwburg (c Pepijn Lutgerink)

In Bloedwoede I hebben Ton Lutgerink en Hans Dagelet het fenomeen ‘broederschap’ onderzocht. Deze moderne dansvoorstelling was tien jaar geleden een groot succes. Met Bloedwoede II wordt er een eerbetoon gedaan aan Ton Lutgerink die 23 januari 2012 overleed. De choreograaf en danser nam in 2011 nog de dansprijs de Gouden Zwaan in ontvangst.

Bloedwoede II gaat over de onbreekbare relatie die mannen ontwikkelen door het samen delen van een traumatische oorlogservaring. Het is een verhaal van twee mannen die hun verleden niet verwerkt hebben. De voorstelling wordt gedanst en gespeeld door Andreas Denk (ex-Hans Hof Ensemble), Mischa van Leeuwen (Scapino Ballet) en Joop van Brakel die tevens de muziek verzorgt. Zij zorgen ervoor dat je als toeschouwer wordt meegenomen naar plaatsen die niemand mag zien maar die uiteindelijk voor iedereen herkenbaar zijn. Door welke rituelen zijn zij in staat te overleven? En hoe worden de meest vreselijke feiten vervormd om ze draagbaar te maken?

Bloedwoede 2 in de Rotterdamse Schouwburg (c Pepijn Lutgerink)

Dansen; omdat hun leven ervan af hangt. Na het succes van de Bloedwoede zal deze moderne dansvoorstelling ook zeker weer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bloedwoede II zou spelen op 25 mei 2012 in de Gouvernestraat maar is afgelast wegens een blessure van één van de dansers.
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman