Backing Back to the Temple of the Sun van Marco Pando met Karel Doing en Mark-Paul Meyer

Backing Back to the temple of the sun door Marco Pando met Karel Doing en Mark-Paul Meyer

Beeldend kunstenaar Marco Pando droomt van een roadmovie door zijn geboorteland Peru, geïnspireerd door het album Kuifje en de Zonnetempel. Deze film in wording wordt geproduceerd door Karel Doing onder de vlag van de miraculeus ontwaakte Stichting Studio één.

Marco Pando vertoont een eerdere korte animatie film, The Bug Man, opgebouwd uit tekeningen op 35mm, over een politicus, die transformeert tot kever en zijn toevlucht tot het landschap neemt. De film wordt ingeleid door Mark-Paul Meyer, conservator van het Eye Film Instituut Nederland. Karel Doing vertoont een compilatie van films die Studio één in de afgelopen jaren produceerde.

Backing Back to the Temple of the sun door Marco Pando met Karel Doing en Mark-Paul Meyer

Samen onthullen zij een serie Lightboxes, een multiple van Marco Pando van handgetekende 35mm filmframes in een lichtgevende behuizing. Deze Lightboxes zijn te koop, ter ondersteuning van zijn project.

Backing Back to the Temple of the Sun – Marco Pando met Karel Doing en Mark-Paul Meyer is op dinsdag 10 april 2012 om 21.00 uur in Worm. Deuren gaan open om 20:30. Gratis Entree
www.worm.org

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Maarten J. Boer