One Hour door Productiehuis Rotterdam

Banner One Hour Door het Productiehuis in de Rotterdamseschouwburg

Bij Productiehuis Rotterdam werken ze aan een eigen signatuur en worden er grenzen verlegd. Dit is goed terug te zien in de nieuwe voorstelling ‘One Hour’.

De dood is in vele ogen eng, negatief en verdrietig. Wij mensen willen helemaal niet dood maar leven. Vaak worden we met onze neus op de feiten gedrukt, leef met de dag en geniet van elk moment want het kan zomaar over zijn. Stiekem zijn we ook wel nieuwsgierig naar de dood, is er een leven hierna en wie komen we daar tegen? Allemaal vragen die niet beantwoord kunnen worden, het is één groot raadsel.

In One Hour koppelt Edit Kaldor opnieuw een uitgesproken theatrale vorm aan een existentieel thema; onze perceptie van de tijd en de dood. Wat begint als een lecture performance mondt via een serie experimenten en simulaties uit in een intense zintuigelijke ervaring. One Hour nodigt het publiek uit om de dood met nieuwsgierigheid te benaderen. Edit Kaldor stelt vragen en creëert een omgeving van klank, beeld en mensen die de toeschouwers aanzetten om het verhaal van hun eigen leven te bezien vanuit een bijzonder gezichtspunt: na hun eigen dood. De toeschouwers krijgen de kans om hun eigen dood te ‘repeteren’. Iedere toeschouwer bekijkt zijn of haar eigen leven. Welke spectaculaire dingen heb jij meegemaakt maar waar nooit meer over wordt gesproken? En wat had je anders willen doen? En wat wil je nog bereiken en meemaken? Jou eigen leven wordt in One Hour haarscherp uitvergroot.

Wat houdt tijd precies in? Wat is nu een uur op het mensenleven?

Edit Kaldor werd geboren in Boedapest en emigreerde als kind naar de Verenigde Staten. Sinds 2000 woont ze in Amsterdam, waar ze een studie volgde bij DasArts. Kaldor maakt voorstellingen waarin het gebruik van digitale media vaak een rol speelt en waarin ze de grenzen van de theaterconventies aftast, zoals Or Press Escape (2002), New Game (2004), Drama (2005) en Point Blank (2007). Sinds enkele jaren is zij verbonden aan Productiehuis Rotterdam.

One Hour is 13 en 14 april te zien in het Rotterdamse Schouwburg, Krijn Boon Studio
www.productiehuisrotterdam.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade