Finale Erasmus Jazz Prijs 2012 in De Doelen

Finale Erasmus Jazz Prijs 2012 in De Doelen

Een geweldige opstap voor jonge jazzmuzikanten is de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs (EJP).
Denk aan mensen als Jan van Duikeren, Xandra Verkroost, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Dimitar Bodurov, Jasper van Hulten en Jasper van Damme. Dit zijn allemaal oud-winnaars van de prijs en nu gevestigde namen in het Nederlandse jazzlandschap.

Aanstaande zondag 25 maart is de finale en treden er drie geselecteerde jazzstudenten van Codarts op met hun ensemble. Door een deskundige jury wordt de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2012 gekozen. Deze Erasmus Jazz Prijs wordt mede mogelijke gemaakt door de Stichting Vrienden van Codarts en Univé Zuid-Holland UA.

Twee oud-winnaars over de Erasmus Jazz Prijs:
Bart Wirtz (winnaar 1999): ‘De Erasmus Jazz Prijs heeft me destijds een ontzettende boost zelfvertrouwen gegeven en een mogelijkheid om iets meer van mezelf te laten zien. Bovendien dwingt de prijs je om, zowel van tevoren als naderhand, na te denken over je eigen muzikale richting. Voor de ontwikkeling naar volwaardig muzikantschap zijn dat essentiële steunpilaren.’

Jan van Duikeren (winnaar 1996): ‘Als allereerste Erasmus Jazz Prijs-winnaar vind ik het geweldig dat de prijs nog steeds bestaat en dat er al zo veel grote namen aan hebben meegedaan.’

De Finale Erasmus Jazz Prijs is zondag 25 maart 2012 te zien in De Doelen in de Eduard Flipse Zaal. Voor kaarten kunt u terecht op deze site.
www.dedoelen.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk