Help (10+) door Theatergroep Max.

Help door Theatergroep Max in de Rotterdamse Schouwburg

Help me if you can, I’m feeling down
And I do appreciate you being round.
Help me, get my feet back on the ground,
Won’t you please, please help me.

Een beetje muziekliefhebber kent deze hit wel uit het glorieuze Beatles-tijdperk. HELP gaat over de Beatles maar toch ook weer niet, het verhaal is er op geïnspireerd. Het is een muzikaal verhaal over vier jongens met een droom en een brandende passie voor muziek. De weg naar succes is hard, vriendschap wordt op het spel gezet en jaloezie komt om de hoek kijken.

Het is een voorstelling voor jong en oud,  de jeugd kan genieten van een lesje popgeschiedenis en de ouderen gaan weer even terug in de tijd. Zowel de originele Beatles-nummers als de Beatles-geïnspireerde Nederlandstalige liedjes van Vincent van Warmerdam swingen de tent uit! Alles klinkt even prettig meerstemmig, fris en swingend, zonder dat de jongens krampachtig als The Beatles willen klinken. Ze doen niet hun maniertjes na, praten niet met gekke accentjes en hebben geen pruiken op. Ze spelen geen beroemdheden, maar gewone jonge mensen. Mensen met een droom, mensen met een passie, mensen die samen werken aan iets bijzonders. De bandleden proberen de ‘Beatlemania’ over te brengen, alsof je live meemaakt hoe de Beatles zijn begonnen.

Help door Theatergroep MAX in Rotterdamse Schouwburg

Moniek Merkx (regie) over HELP“Omdat het een familievoorstelling is, wilden we het over de jonge jaren van The Beatles hebben, de weg naar die beroemdheid toe vertellen. En dan heb je vervolgens die schatkamer aan muziek uit die tijd. Veel kinderen van nu ervaren roem en muziek via auditieprogramma’s. Maar muziek gaat helemaal niet over audities. Het gaat over zelf doen, zelf muziek maken en daar lol en discipline in ontwikkelen.”

Of je nu wel of niet van de muziek van de Beatles houdt, je kan niet stil blijven zitten en na deze voorstelling ben je zeker fan!

Help (10+) Speelt 25 maart 2012 in de Rotterdamse Schouwburg.
www.rotterdamseschouwburg.nl
www.tgmax.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade