Bakkie troost door Wachtende Mannetjes

Bakkie Troost van Wachtende Mannetjes in De Gouvernestraat en Theater Walhalla

‘Wat maakt dit leven de moeite waard?’ Deze vraag stelde Wim Kayzer aan tientallen kunstenaars, filosofen en wetenschappers in de VPRO-televisieserie ‘Van de Schoonheid en de Troost’. De theatermakers Femke Monteny en Natasha Schulte lieten zich hierdoor inspireren en zoeken in deze voorstelling naar het antwoord met acht jonge Rotterdammers.

De spelers gaan op zoek naar hun interpretatie van troost. Zij laten zien wat te doen als ze het even niet meer zien zitten. De voorstelling die volgt wordt opgedragen aan de winnaar van de Troost-Bingo.

En passant komt ook hun zoektocht naar schoonheid aan het licht; het verlangen naar dat ene moment. Bezaten we vroeger de schoonheid die het leven de moeite waard maakt? Of komt dat pas later, als we oud zijn? Wat is schoonheid dan precies? En troost?

Bakkie Troost Wachtende Mannetjes in De Gouvernestraat en Theater Walhalla

In elke stad worden zij bijgestaan door een groep extra spelers. De spelers zijn via workshops op scholen en via aankondigingen op verschillende culturele plekken in de stad terecht gekomen bij de audities. Deze jongeren zorgen er voor dat het publiek wordt omringd door hun gedachten, drukte en troost. Een mengelmoes van talent, gewoonten, stijlen en schoonheid vormen deze voorstelling.

‘Bakkie Troost’ speelt 23, 24 maart 2012 in De Gouvernestraat en 28 april 2012 in Theater Walhalla www.wachtendemannetjes.nl
www.degouvernestraat.nl
www.theaterwalhalla.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman