Prinses Christina Concours in De Doelen

Banner Prinses Christina Concours in De Doelen

Vanaf morgen start in Codarts, Rotterdams Conservatorium het concoursweekend. Een weekend waarin jonge muzikanten hun muzikaliteit tonen en waar een masterclass wordt verzorgd voor blazers en ensembles.

Uit de ruim zeventig jonge muzikanten die eerder meededen aan de selecties van het Prinses Christina Concours West 1 zijn acht jonge muzikanten geselecteerd om terug te komen voor de regiofinale die a.s. zondagavond 18 maart om 19.00 uur in De Doelen wordt gehouden.
Na afloop van de finale wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen vallen en wie er mogen spelen op de dag van de genomineerden, de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours op zaterdag 31 maart 2012 in Den Haag.

Ook zal tijdens die concoursweekend een masterclass plaatsvinden voor blazers en ensembles die wordt gegeven door hoboïst Bart Schneemann. Bart Schneemann zal na de selecties op zaterdag bepalen welke deelnemers hiervoor in aanmerking komen. De masterclass op zaterdagavond 17 maart om 19.30 uur is open voor publiek en vindt plaats in Codarts, Rotterdams Conservatorium.

Over Prinses Christina Concours
Een ding is duidelijk voor Prinses Christina Concours, muziek is voor iedereen! Al ruim veertig jaar brengt het Prinses Christina Concours muziek in het leven van jonge mensen. Dit gebeurt op verschillende manieren: vanaf de basis bij jonge kinderen tot het moment waarop veelbelovende jonge muzikanten hun weg naar het podium vinden.

Er worden concoursen (klassieke muziek, jazz, compositie) georganiseerd voor scholieren in het voorgezet onderwijs en jonge studenten van het conservatorium. Ook wordt er gedacht aan de kinderen van een basisschool, voor die kinderen wordt het Prinses Christina Junior Concours, dat zich afspeelt op het internet georganiseerd. Kinderen kunnen een filmpje van een eigen optreden op YouTube zetten of een opname laten maken in de Classic Express.

De prijswinnaars worden begeleid. Jaarlijks organiseert het Prinses Christina Concours vele honderden concerten om prijswinnaars podiumervaring te laten opdoen. Die kinderen zetten zich ook in om een nieuwe generatie kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek. Dit gebeurt tijdens kinderconcerten in de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld, die voorrijdt bij basisscholen, instellingen voor kinderen met een handicap en festivals.

Zin en tijd om de regen die aankomend weekend voorspeld wordt te vermijden, ga dan zeker een kijkje nemen bij Codarts, Rotterdams Conservatorium.
Voor meer informatie kunt u hier terecht.
www.dedoelen.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk