Allemaal Afrikanen door het Ro Theater

Banner Allemaal Afrikanen door het Ro Theater

‘’De wereld brandt
  De wereld heeft mijn slaap ontvoerd
  Heeft me van mijn hart beroofd
  En door eindeloze tunnels baggeren we door de duisternis’’

Acteur en theatermaker Yahya Gaier maakte in maart 2011 voor het Ro Festival in de Rotterdamse Schouwburg een flashmob. Samen met veertig jongeren regisseerde hij een indrukwekkende, korte en beeldende reflectie op de revolutie in de Arabische wereld.

Als vervolg daarop maakt Gaier tijdens het Ro Festival 2012 een avondvullende voorstelling met drieënvijftig Rotterdamse jongeren. Zij reageren op de huidige stand van zaken in Rotterdam, Nederland, Europa en op YouTube. ‘’We zijn Allemaal Afrikanen’’ is het uitgangspunt voor een bevlogen voorstelling over onze gemeenschappelijke wortels tegenover de groeiende angst voor alles wat anders is.
Verlangen naar geborgenheid, terug naar de kindertijd waarin jij als kind de wereld bent, dit gevoel is het gevoel van onmacht. In een wereld die steeds onoverzichtelijker wordt begint een zoektocht naar troost.

In de voorstelling Allemaal Afrikanen is de Facebookgeneratie aan zet. Boerka’s versus verlichting. Beweging en tegenbeweging. Europa versus immigratie. Natuurrampen versus gemeenschapszin. Verdrukking tegenover vrijheid. Angst tegenover hoop. Deze voorstelling gaat grenzen over zoals leeftijd en geografische kenmerken met nieuwe beelden, verrassende ideeën en ongelofelijk veel lef en power.

Allemaal Afrikanen speelt van 12 t/m 18 april 2012 in de Rotterdamse Schouwburg.
www.rotheater.nl
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk