Garage Rotterdam opent met Hermetic City

Banner Garage Rotterdam opent met Hermetic City

Rotterdam is een nieuwe tentoonstellingsruimte rijker! Garage Rotterdam is een nieuwe middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Per jaar worden er vijf tentoonstellingen geprogrammeerd, die thematisch van aard zijn. Garage Rotterdam is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage, vandaar de naam van deze nieuwe ruimte. Op vrijdag 2 maart is Garage Rotterdam op een feestelijke manier geopend met de eerste tentoonstelling: Hermetic City.

Hermetic City is een groepstentoonstelling die bestaat uit acht kunstenaars. In de tentoonstelling speelt architectuur een opmerkelijke rol, het is in principe functioneel van aard: het schept orde in de natuurlijke chaos en scheidt binnen van buiten. De acht kunstenaars behandelen architectuur als een beeldtaal, een stem waarmee ze hun onzichtbare binnenwerelden kunnen vertalen naar de buitenwereld. De kunstwerken in Hermetic City getuigen alle van een bijna romantisch verlangen naar negentiende-eeuwse ivoren torens, doorkijkjes, overwoekerde ruïnes, krappe ruimtes en oneindige trappen. Het leidt tot denkbeeldige werelden. Niets lijkt minder waar: de mysterieuze werelden zijn weliswaar niet fysiek te betreden maar de mentale mogelijkheden zijn onbeperkt.

De werken in Hermetic City verschillen in vorm en karakter en nodigen daardoor uit tot het aangaan van gedachtewisseling. Elk op een eigen manier laten de kunstenaars de lijn tussen binnen- en buitenwereld verdwijnen. In hun scheppingen is de mens nog maar zelden aanwezig, waardoor de functionaliteit van architectuur op losse schroeven wordt gezet. De werkelijke hoofdrol speler is dan ook niet de architectuur maar de verbeelding van de bezoeker. Wie zijn eigen binnenwereld openstelt, kan vervolgens ook die van een ander betreden.

Hermetic City in Garage Rotterdam

 

De acht kunstenaars:

Alexa Meyerman
Dirk Zoete
Erik Sep
Georg Bohle
Inti Hernández
Jasper de Beijer
Renato Nicolodi
Sandro Setola

 

 

De tentoonstelling varieert van foto’s en potloodtekeningen tot maquettes en een interactieve installatie. En is te zien in Garage Rotterdam tot 29 april 2012. Voor meer informatie over de acht kunstenaars kijk op:
www.garagerotterdam.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade