‘Kathleen +’ door Scapino Ballet Rotterdam

Kathleen door Scapino Ballet Rotterdam

‘Kathleen +’, een voorstelling om naar uit te zien. Rauwe dans op ruige trashrock van Godflesh, met spetterende duetten en groepsformaties.
De danswereld werd bijna twintig jaar geleden wakker geschud door een explosief dansstuk, bedacht door Ed Wubbe waarmee hij gelijk zijn visitekaartje gaf als nieuwe artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam.

Op het toneel zie je de grote-stadsjeugd rondhangen. Er worden verschillende groepen gevormd ‘gangs’, meisjes dagen jongens uit en jongens strijden onderling om de grootste fysieke power. Het is vaak groep tegen groep waardoor er krachtmetingen en pesterijen ontstaan. Je ziet de dansers in de meest gymnastische en acrobatische houdingen in een adembenemend tempo over het toneel vliegen.
In de verschillende duetten zie je kwetsbaarheid en wanhoop. Kameraadschap bij de jongens en saamhorigheid bij de meisjes stralen echter een optimisme uit, dat hoop geeft voor de toekomst.

Ed Wubbe heeft als volgt voor de muziek gekozen: De piano-ouverture van componist Ruben Stem, live uitgevoerd op toneel en de keiharde gitaarmuziek van de Engelse trash-rock groep ‘Godflesh’.
Kathleen + is te zien in Rotterdam van dinsdag 11 oktober 2011 t/m zaterdag 15 oktober 2011 en van maandag 5 december 2011 t/m donderdag 8 december 2011 in Rotterdamse Schouwburg.

Kijk voor de volledige speellijst op scapinoballet.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk