Under African Skies in Nieuwe Luxor Theater

Under African Skies in nieuwe Luxor Theater

Avontuurlijke mix van muziek uit Zuid-Afrika.

‘Under African Skies’ brengt een swingende mix van de beste muziek die Zuid-Afrika heeft voortgebracht. De artiesten komen uit verschillende etnische groepen. Wat zij gemeen hebben is de onvervalste mix van vitaliteit, energie en een niet te stoppen optimisme.

Het beroemde Sophiatown in Johannesburg was het inspiratiebron voor ‘Under African Skies’. Daar kwamen de beste vocale en muzikale talenten samen, een mix van zwarte, blanke en gekleurde artiesten. De kroegen en clubs in het bruisende uitgaansleven van Sophiatown werden bevolkt door mensen van alle rassen en uit alle lagen van de bevolking. Daar vond je de beste artiesten en bloeide de muziek op tot grote hoogte. Tot het regime het genoeg vond en de hele wijk met de grond gelijk maakte en de groepen van elkaar scheidde. De apartheid bestaat gelukkig niet meer, en Zuid-Afrika probeert deze mix van talenten uit alle bevolkingsgroepen opnieuw een plaats te geven in de Rainbow Nation.

The Barnyard Theatres is een keten van theaters verspreidt over heel Zuid-Afrika. Zij zijn er in geslaagd het rauwe, ongepolijste talent te vinden en te koesteren. En dat is in ‘Under African Skies’ heel goed te zien. Een voorstelling die bruist met swingende maar ook ingetogen songs. ‘Pata Pata’ en ‘The Lion Sleeps Tonight’ ontbreken natuurlijk niet en ook de nummers van Paul Simon zijn een feest der herkenning.

Under African Skies is te zien in het nieuwe Luxor Theater op woensdag 14 maart 2012.
www.luxortheater.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman