BRAND NEW #3 door Conny Janssen Danst en Dansateliers

Brand New #3 door Conny Janssen Danst / Dansateliers

Rotterdams dansgezelschap Conny Janssen Danst en Productiehuis Dansateliers zijn samen een project aangegaan, namelijk: BRAND NEW #3! Hierin krijgt jong choreografietalent de kans nieuw werk te ontwikkelen voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst.

Dit is de derde editie van het samenwerkingsproject met Dansateliers. En ook nu gaan opnieuw drie getalenteerde choreografen aan de slag met de dansers van Conny Janssen Danst.
Maar wie zijn die drie choreografen, waar komen ze vandaan, hoe zijn ze begonnen met dansen en hoe komt het dat ze zijn waar ze nu zijn. Hieronder stel ik ze aan je voor:

Julian Barnett (VS, 1980) is in Tokio geboren, maar begon zijn carrière in de Amerikaanse breakdance scene. Hij studeerde dans, choreografie en film aan de New York University’s Tisch School of the Arts. Voordat hij de overstap maakte naar de master Choreografie ‘Dance Unlimited’ aan de ArtEZ Dans academie in Arnhem, werkte hij tien jaar als choreograaf, performer en docent in New York. Barnett is een choreograaf die dans maakt over de mens. In zijn dans onderzoekt hij nieuwe manieren van kijken, waarnemen en voelen waardoor ruimte, emotie en het lichaam uitvergroot worden, met een sterke nadruk op het gebruik van geluid en muziek. Hij presenteerde zijn werk in de Verenigde Staten, Canada, Europa, China en Japan en daar ontving hij lovende kritieken over zijn werk. Zijn eerste avondvullende voorstelling ‘’Sound Memory’’, werd verkozen tot Best Dances of 2009 door Time Out New York en zijn solo ‘’The Clean State’’ kwam in de finale van de ‘’Sadler’s Well Global Dance Context’’ in Londen.

Jasper van Luijk (Nederland, 1987) die studeert momenteel nog aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Hij focust de laatste jaren steeds meer op zijn eigen werk wat al eerder te zien was in onder andere: Voorjaarsontwaken (Korzo), het ITS Festival Amsterdam, Dansateliers, One Nights Dance en het Holland Dance Festival (Korzo Producties). In Tel-Aviv, Israel, choreografeerde hij voor de summer course van het seminar Hakibbutzjm. Jasper werkt tijdens Brand New #3 vanuit het sociaal isolement van het individu binnen onze samenleving als inspiratiebron. Dit thema komt ook terug in zijn nieuwe werk voor Festival aan de Werf zijn, een locatie performance, medegeproduceerde door productiehuis Generale Oost en gezelschap De Dansers uit Utrecht.

Jan Martens (Belgie, 1984) heeft in Tilburg aan de Fontys dansacademie en het Hoger Instituut voor Dans te Lier (Belgie) gestudeerd. Als performer stond hij in werk van onder andere: Koen de Preter, United-C, Ann van den Broek en Mor Shani. Hij ontwikkelt nu ook zijn eigen werk, zoals de choreografie ‘’I can ride a horse whilst juggling so marry me’’ (United-C, 2010) en ‘’Sweat baby sweat’’ (Frascati Producties, 2011). Onlangs werd zijn voorstelling ‘’A small guide on how to treat your lifetime companion’’ (Frascati Producties, 2011) geselecteerd door het Europese dansnetwerk Aerowaves en zal komend jaar te zien zijn in Frankrijk en in Italie. Voor een jong publiek heeft hij ook twee voorstellingen gemaakt: ‘’Speeltijd’’ (Nat Gras, 2010) en ‘’Wij spelen voor u broer en zus’’ tijdens HATCHLINGS#4 (Coproductie Dansateliers/Meekers, 2012) Jan Martens creëerde werk bij Frascati Producties, Dansateliers, Meekers en AHK. Zijn werk kenmerkt zich door de universaliteit van het kleine menselijk gebaar.

Van 15 t/m 25 maart is het resultaat van Brand New#3 te bezichtigen in de studio van Conny Janssen Danst.

Zie voor meer informatie:
www.connyjanssendanst.nl
www.dansateliers.nl

tickets:
www.connyjanssendanst.nl/formulieren/3/

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk