Eric Vloeimans, Martin Fondse en Matangi strijkkwartet in De Doelen

Erik Vloeimans, Martin Fondse en Matangi strijkkwartet in De Doelen

Afgelopen dinsdag 21 februari kon je de fantastisch mooie muziek van Eric Vloeimans en Martin Fondse horen bij de Wereld Draait Door. Wat was dat ongelofelijk goed! Bij het horen van verschillende instrumenten, de trompet van Eric Vloeimans, de vibrandoneon van Martin Fondse en een mooi strijkkwartet raakte je meteen in vervoering en vergat je misschien wel voor even dat je thuis op de bank zat.

De veelgevraagde componist/arrangeur Martin Fondse componeerde na zijn suite Testimoni Interiori uit 2006 een nieuwe reeks meeslepende composities en dit keer kreeg het de naam Testimoni Exteriori: een loflied op de expressie. Naast Eric Vloeimans en het avontuurlijke Matangi Strijkkwartet is er dit keer ook een hoofdrol weggelegd voor Martin Fondses nieuwe liefde: de vibrandoneon, een mengvorm van een melodica en een bandoneon. De combinatie van de trompet en de vibrandoneon zet iets heel speciaals op het menu.

Hieronder en op de website van Jazz International kan je een filmpje terug kijken waarbij Eric Vloeimans en Martin Fondse te zien zijn bij de Wereld Draait Door.
www.jazzinternational.nl

Om een indruk te krijgen wie Eric Vloeimans is en wat voor werk hij allemaal al heeft gedaan kan je terecht op zijn website. Wat zeker de moeite waard is omdat het een erg leuke en creatieve website is om eens door heen te wandelen, zoals Eric zelf letterlijk doet.
www.ericvloeimans.nl

Eric Vloeimans, Martin Fondse en Matangi Strijkkwartet zijn op vrijdagavond 2 maart 2012 te zien om 20.30 uur in de Eduard Flipse Zaal in de Doelen, te Rotterdam.
Kaarten variëren van 8 euro tot 22 euro.

Uitvoerenden
Eric Vloeimans, Martin Fondse en Matangi Strijkkwartet
Martin Fondse, vibrandoneon en piano
Eric Vloeimans, trompet
Maria-Paula Majoor, viool
Daniel Torrico Menacho, viool
Karsten Kleijer, altviool
Arno van der Vuurst>, cello

www.dedoelen.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk