Turkey Now! Het openingsconcert in De Doelen

Turkey Now in De Doelen

Het Turkey Now! Festival start met een spectaculair openingsconcert. Drie topzangeressen uit dezelfde familie, moeder Leman en dochters Sevval en Sehnez van de Familie Sam, brengen Anatolische volksmuziek in traditionele en moderne uitvoering. Zij worden begeleid door het Metropole orkest. Als speciale gast treedt de Nederlandse zangeres Giovanca op, een bijzondere zangeres die net zo makkelijk pop, jazz als soul zingt.

Leman Sam is nog dagelijks op de Turkse Radio en TV te horen. Sevval Sam zingt in maar liefst tien verschillende talen en straalt de diversiteit van Turkije uit. Haar eerdere concerten in Nederland waren een groot succes. Haar zus Sehnaz Sam is behalve zangeres een verdienstelijk percussioniste en ook trad zij op in verschillende musicals.

De speciale gast Giovanca is een populaire zangeres in Nederland. Zij heeft anderhalf jaar in Istanboel gewoond en heeft veel affiniteit met Turkse muziek.

Het Turkey Now! Festival staat dit jaar in het teken van 400 jaar betrekkingen van Turkije-Nederland. Het is een ontmoetingsplek voor publiek van beide kanten met unieke programma’s waarin Nederlandse en Turkse muziek, musici en kunstenaars samenkomen.

Naast muziek van klassiek, gipsy, jazz tot pop brengt Turkey Now! ook theater en dansvoorstellingen, fashion, film, fotografie en een culinair programma.
Het openingsconcert met het meest veelzijdige orkest van Nederland, het Metropole Orkest, is een cross-over van de bovenste plank.

De opening van Turkey Now! met Metropole Orkest en Leman, Sevval en Sehnaz Sam & special guest Giovanca is te zien in de Doelen te Rotterdam op vrijdag 24 februari 2012.
www.dedoelen.nl

Het Festival duurt t/m 21 mei en vindt plaats op diverse locaties in Nederland. Kijk hiervoor op www.turkeynowfestival.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk