Ohne Titel #3 van Nicola Unger

Ohne Titel #3 van Nicola Unger

Acteurs, die worden vervangen door eigenzinnige tekeningen. Dit klinkt misschien vreemd in de oren, maar niets is zeker waar. In Ohne Titel #3 nodigt Nicola Unger de toeschouwer uit in een gigantisch en fragiel universum van papier en licht waarin niets is wat het lijkt. Hierbij laat zij zich inspireren door optische illusies uit de Barokperiode en stripverhalen.

De Duitse kunstenaar Nicola Unger woont in Rotterdam. Ze werkt met diverse kunstvormen als theater, installaties, video’s en publicaties. Ze studeerde Angewandte Theaterwissenschaften en vervolgde haar opleiding bij DasArts. Haar werk was te zien in Kampnagel (Hamburg), Sophiensaele (Berlijn), Vooruit (Gent), TENT. en de Rotterdamse Schouwburg. In coproductie met Productiehuis Rotterdam maakt Unger Phantom Story, Unserdeutsch en First Person Plural.

Nicola Unger
Vanaf het moment dat de van oorspong Duitse Nicola Unger besloot om zich in Rotterdam e vestigen, is Productiehuis Rotterdam een vanzelfsprekende partner geweest tijdens de ontwikkeling van haar werk.
Voor haar eerste stuk, Phantom Story, dat werd geselecteerd voor het Plateaux festival in Moussonturm in Frankfurt, verbleef ze enkele malen kort in Rotterdam.

Nicola Unger vindt het heerlijk om een autodidact te zijn, maar heeft wel veel last van het feit dat ze alles zelf moet doen. Ze heeft zichzelf allerlei grafische en audioprogramma’s eigen gemaakt, ze heeft zelf stripboeken uitgegeven en ze verzamelt ze.
Nicola Unger is in het Rotterdamse Schouwburg te zien op donderdag 23 februari t/m zaterdag 25 februari om 20.00 uur.

www.rotterdamseschouwburg.nl
www.productiehuisrotterdam.nl

Geschreven door Aniek van Wijk

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk