Maanvirus (9+) Theatergroep Max

Maanvirus door Theatergroep Max

Stel je voor: er is een geheimzinnige moord gepleegd. Geen spoor van de dader, geen teken van geweld. Wie is dit mooie meisje? Waarom draagt zij een ketting van zwarte takjes om haar hals? En waarom wil niemand er over praten? Als dan ook het lijk na een dag is verdwenen, is het raadsel compleet.

Maanvirus is een magisch verhaal tussen werkelijkheid en fantasie. Het is een grillige, kinderlijke manier van vertellen en verbindingen maken. Het is een detectivespel waarin drie zussen met een geheim op onderzoek uitgaan en erbij op los toveren. Hierbij raadplegen ze de hoofdonderwijzer, de sterren en hun dode moeder. Ze lezen gedachten, ingewanden, wichelroeden en ontdekken meer dan ze lief is.

Moniek Merkx over Maanvirus
“De spelers vertellen op een grappige manier een wonderlijk verhaal. Ze verplaatsen zich door de tijd en de ruimte en laten geheimzinnige stemmen uit het verleden klinken. Het is een grillige, kinderlijke manier van vertellen en verbindingen maken. Bij kinderen kunnen vrij gemakkelijk verschillende lagen van de werkelijkheid naast elkaar bestaan. Zij maken minder onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie, tussen logisch en magisch denken. Die speelse complexiteit vind ik aantrekkelijk.”

10 Jaar geleden maakte Moniek Merkx Maanvirus bij Theater Artemis. Nu doet ze een remake van de theaterhit bij Max.

Tekst, regie: Moniek Merkx
Spel: Suzan Boogaerdt, Roosmarijn Luyten, Danielle van de Ven

Wilt u dit detectivespel helpen oplossen? Dit kan op 25 en 26 april in de Rotterdamse Schouwburg.
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade