Flow my tears – De Veenfabriek i.s.m. Wunderbaum

Flow my Tears door Veenfabriek i.s.m. Wunderbaum

Is het nog nodig te geloven in de samenleving? Flow my tears behandelt dit thema op een muzikale en poëtische manier. Twee mensen op toneel; een man en een vrouw, die van elkaar houden, die om elkaar geven. Maar zijn ze in staat tot elkaar te komen? Zijn ze in staat elkaar werkelijk te zien?
De prachtige muziek van de 16e eeuwse componist John Dowland vormt het uitgangspunt voor Flow my tears met Jeroen Willems en Marleen Scholten.

Het verhaal
Een man en een vrouw met een verleden trekken rond met een band. Samen brengen ze muziek van John Dowland. Uitgedost als Ojibwe indianen. Want dat zijn ze, of zo voelen ze zich toch, tenminste vooral de man. De man wil Kwekwekibiness worden genoemd.

Flow my Tears door Veenfabriek i.s.m. Wunderbaum

Tijdens een optreden ergens halverwege de tour laat een onderhuidse spanning tussen enkele groepsleden zich niet langer verbergen. Kwekwekibiness ergert zich in toenemende mate aan het individualisme van de klavecimbelspelende Engel Frans, de outsider onder de outsiders. Ook vindt hij dat ze de Indiaan in de eeuwig dolende Dowland moeten bevrijden. Er wordt wat afgejankt bij de zestiende eeuwse componist. Kwekwekibiness zou liever wat heroïsch activisme zien. En ware Indianen, die het belang van eenheid erkennen. De boog kan altijd gespannen staan. Vernietiging dreigt. Maar zij is er ook nog, zijn vrouw. De amazone die in hun verleden de strijd tegen zijn alcoholisme aanvoerde en haar man ook nu een krijger blijft noemen. In haar dromen ontmoet ze de ander-dan-menselijken en ze heeft hen iets beloofd. Ze wil blijven. Alles is gemaakt van tranen, maar haar liefde is een rots.

Flow my Tears door Veenfabriek i.s.m. Wunderbaum

De tekst voor Flow my tears wordt geschreven door Annelies Verbeke, die voor Wunderbaum eerder Rail Gourmet schreef.
Benieuwd hoe dit stuk afloopt? Dat kunt u Flow my tears op 31 maart zien in Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg.

www.rotterdamseschouwburg.nl

De Veenfabriek neemt elk seizoen een leidend thema als uitgangspunt voor al haar voorstellingen. Dit seizoen staat dus de vraag in hoeverre het nog nodig is te geloven in de samenleving centraal.

Flow my tears is te zien in het land van 9 februari t/m 27 april
www.veenfabriek.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk