In een een straal van duizend stappen – Galerie Lisplein 5

In een straal van 1000 stappen bij Galerie Lisplein 5 (c Raffaella Gargiulo / Lenny Oosterwijk)

Lokale kunst met inspirerende uitstraling

Voor de expositie ‘In een straal van 1000 stappen’ exposeert Galerie Lisplein 5 werk van Rotterdamse kunstenaars die in een straal van 1000 stappen rondom de expositieruimte wonen en die door de initiatiefnemers Aline de Jong en Leo Hogenboom hoog geschat worden. De kunstenaars die hieraan voldoen zijn Raffaella Gargiulo, Annelies de Greef, Raph de Haas, Lucie Havel, Jolanda Linssen, Vincent Mentzel, Geert Mul, Lenny Oosterwijk, Peter Trouwborst, Hans Wap.

Lisplein 5 is een prachtig initiatief dat heel goed de huidige tijd van overheidsbezuinigingen typeert: daar waar kunst van de subsidieplekken wordt verdreven komt het vanzelf naar boven op plaatsen waar inspiratie de boventoon voert. In de galerie wordt dan ook veel meer gedaan dan alleen exposeren en verkoop. Er worden o.a. theaterstukken opgevoerd en lezingen en interviews gehouden.

In een straal van 1000 stappen bij Galerie Lisplein 5 (c Vincent Mentzel)

In de maand maart worden de volgende interviews gehouden met drie kunstenaars die exposeren in de 1000 stappen tentoonstelling:

3 maart, 15.30 uur: fotograaf Vincent Mentzel
.
10 maart, 15.30 uur: acteur Simon Versnel over acteren & zijn theatersolo over Diaghilev ‘Verbaas me’
Versnel speelt ook een kort fragment uit de voorstelling. Simon Versnel is als acteur verbonden aan het internationaal vermaarde theatergezelschap ‘Peeping Tom’.

17 maart, 15.30 uur: multimediakunstenaar Geert Mul. Aansluitend op het gesprek speelt de korte voorstelling Blijdorp van en met Leo Hogenboom en Matthias Quadekker (duur: 30 minuten).

De expositie ‘In een straal van duizend stappen’is te zien t/m 31 maart 2013
Galerie Lisplein 5 is op afspraak open & elke zondag van 11.00 – 17.30 u.
Ook op afspraak te bezichtigen: 010 265 25 27.
Meer informatie via www.lisplein5.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About admin