‘Random Numbers’ door Theatergroep Zuur

Random Numbers - Theatergroep Zuur

Theatergroep ZUUR speelt:

Random Numbers, een locatievoorstelling over de universiteit en haar bewoners.

Random Numbers is een internationale, Engelstalige voorstelling over de universiteit als een zelfstandig levend organisme. In een theatrale zwerftocht over de campus maken we kennis met de bewoners van de universiteit en hun gewoontes. Wil jij ook ontsnappen aan de routine? Stap in de verrassende, surrealistische wereld van Random Numbers voor een verfrissende blik op je dagelijkse omgeving.

Op de campus werken en studeren studenten en medewerkers samen volgens vaste patronen en gewoontes. De voorstelling laat ons kennis maken met een paar van deze bewoners. Personages die op het oog niets met elkaar te maken hebben, maar toch allemaal een connectie blijken te hebben met een mysterieus meisje. Wie is dit meisje en waar is ze?

ZUUR bekijkt de universiteit met een onbevangen blik. Random Numbers is een surrealistische voorstelling over willekeur, vaste patronen en vervreemding. “De personages zitten allemaal vast in hun eigen patroon, waar ze niet los van kunnen komen. De vormgevers ontwerpen beelden waar de personages letterlijk in vastzitten,” vertelt Judith Blankenberg, theatermaker bij ZUUR. De universiteit lijkt anoniem en inwisselbaar maar is dat wel zo?

Random Numbers is het elfde project van ZUUR. De voorstellingen zijn even eigenzinnig als de makers zelf. ZUUR maakt de toeschouwers actief deelgenoot van theater en verrast hen met voorstellingen op onverwachte locaties. ZUUR trekt door Rotterdam steeds op zoek naar nieuwe theatrale of niet zo theatrale plekken. Het dagelijks leven in de stad Rotterdam en literatuur uit alle windstreken zijn belangrijke inspiratiebronnen.

Random Numbers is te zien van 24 tot en met 27 mei op verschillende tijdstippen. Koop je kaarten via www.zuur.net ( €10,00 of €7,50 voor studenten).

foto’s: Eline Houtkamp

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About admin