Zomercarnaval – Rotterdam

Zomercarnaval Rotterdam

Ook dit jaar is het Rotterdamse Zomercarnaval er weer. Het begint op 27 juli met ‘De Battle of Drums’ om 19:00 uur. Door de ‘Battle of Drums’ wordt je letterlijk en figuurlijk van je luie stoel getrommeld. De brassbands strijden om de titel: ‘Beste Brassband van Nederland’ voor de grote Straatparade van het Zomercarnaval. Er zijn verschillende brassbands die vanuit verschillende startpunten in de stad richting de Coolsingel te trekken om daar de Battle aan te gaan.

De straatparade is op 28 juli die om 13:00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug start. Het Zomercarnaval is ontstaan in de Antilliaanse gemeenschap in Nederland maar is uitgegroeid tot een groot feest voor iedereen ongeacht welke huidskleur je hebt, wat je afkomst is, of je jong of oud bent, wat voor opleiding je gestudeerd hebt en welke positie je bent. Een zoektocht naar schoonheid en gemeenschapszin en daarbij een uitstekend middel om je zorgen en stress te vergeten.

Tijdens de voorrondes op het Dunya Festival 27 mei, hebben drie finalisten zich geplaatst voor de grote finale: ‘de Battle of Drums 2012’.

Zomercarnaval Rotterdam

Er is dit jaar ook iets nieuws, de eerste editie van de ‘Junior Battle’. Hierbij maken de kinderbrassbands een kans op een optreden tijdens de ‘Battle of Drums’. In samenwerking met het WMDC en de SKVR. De finale van de ‘Junior Battle’ vindt plaats op 8 juli 2012 in GROUNDS in Rotterdam.

Opzwepende ritmes, strakke live shows en een uitzinnig publiek. Yep, that’s the Battle of Drums!
Kijk voor meer informatie op: www.zomercarnaval.com

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Rowan Renten