Design as Politics in Mini Mall

Design as politics in Mini Mall Rotterdam

Design as Politics is een onderdeel van de vijfde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Vanaf 15 mei 2012 t/m 7 juli 2012 in de Mini Mall wordt het werk van studenten en onderzoekers van de TU Delft gepresenteerd in een tentoonstelling en boek #6 ‘Are We The World?’ in de ‘Design and Politics’ serie. De expositie en het boek gaan op in de vraag hoe we stedenbouw en architectuur kunnen gebruiken om politieke doelen in de stad te bereiken.

Design as Politics in Mini Mall Rotterdam

De stad, daar draait het allemaal om. De is stad is namelijk dé plek waar geld, macht, commercie, cultuur, religie en vrije tijd samenkomen en vechten om een positie. Daarom moeten er scherpe keuzes gemaakt worden door architecten en stedenbouwers in hun ontwerp en planning. De TU Delft ‘Design as Politics’ tentoonstelling geeft daarom een podium aan zes ontwerpers die duidelijk stelling durven te nemen in het doorlopende conflict in de stad.

De tentoonstelling is te zien t/m 7 juli 2012 woensdag t/m zaterdag in de Mini Mall in de Hofbogen vanaf 12:00 uur – 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.mini-mall.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Rowan Renten