Highbrow, Lowbrow, Nobrow – MOUSSE! door MAMA met Harlan Levey

Highbrow, Lowbrow, Nobrow - MOUSSE! door MAMA met Harlan Levey

“Een lange en vormloze kunstbeweging”, de enige echte manier om Mousse Art te identificeren is persoonlijk. We spreken hier over de tentoonstelling Highbrow, Lowbrow, Nobrow – MOUSEE! Deze tentoonstelling gaat over het hedendaagse Mousse Art. Samengesteld door MAMA in samenwerking met Harlan Levey, hoofdredacteur van Modart Europe.

In 1999 werd het tijdschrift Modart gelanceerd. Met dit tijdschrift wilden zij de houding en acties van opkomende kunstenaars en hun verhoudingen tot de taal van rebellie te documenteren en presenteren. Modart was niet geïnteresseerd in ‘professionele’ kunst, maar meer in kunst die werd ‘geleefd’. Vandaar ook dat het hierbij om lange en vormloze kunstbeweging gaat.

Highbrow, Lowbrow, Nobrow - MOUSSE!

Mousse wordt beschreven als een universele beweging door aan te geven hoe kunstenaars als Caravaggio, Marcel Duchamp en Jean Michel Basquiat er tijdens hun leven toegerekend kunnen worden. Maar ook hoe bewegingen zoals Dada of Arte Povera op een vergelijkbare wijze werden beïnvloed door het ontbreken van angst en de liefde voor mislukking.

Wilt u deze tentoonstelling bijwonen? Kom dan van 7 april t/m 23 juni 2012 van 19.00 – 23.00 uur naar Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31, 3012 BL, ROTTERDAM of kijk op de website voor meer informatie: www.showroommama.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Rowan Renten