Countdown van Productiehuis Rotterdam

Countdown van Productiehuis Rotterdam (c Hans Speekenbrink / Christina Finck)

Een voorstelling vol bekentenissen.

Vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije kunnen niet ongemerkt voorbij gaan. Meerdere activiteiten hebben gedurende het jaar plaatsgevonden om dit heuglijke feit te vieren. Ook Productiehuis Rotterdam levert een bijdrage aan dit feest met de voorstelling Countdown.

In Countdown onderzoeken Nederlandse en Turkse performers verschillende manieren om bekentenissen te doen. Hoe begin je een bekentenis? Hoe kies je de juiste woorden? En hoe eindig je een bekentenis? Speciaal voor deze voorstelling zijn makers Christina Flick, Melih Gençboyaci en Kimmy Ligtvoet een aantal weken naar Istanboel gegaan om tijdens Perform 2012 met danser Ilyas Odman aan hun voorstelling te werken.

Countdown van Productiehuis Rotterdam

Countdown daagt vier performers uit. Op de dansvloer wordt duidelijk wie de grootste geheimen heeft, maar ook wie het langst kan zwijgen. Het publiek wordt in deze bekentenissenstrijd meegesleurd in de medeplichtigheid. Wil je de duistere geheimen van de ander eigenlijk wel weten? Als toeschouwer word je continu geconfronteerd met leugens van de performers. Of is het toch de waarheid? Doordat in Countdown waarheid en leugens elkaar snel afwisselen wordt de kijker als het ware gedwongen bij de les te blijven.

Door het gebruik van klassieke filmscènes, persoonlijke verhalen en verhalen van anderen proberen de makers van Countdown de waarheid aan het licht te brengen. Gaat dat lukken, of is het de leugen die regeert?

Countdown van Productiehuis Rotterdam is op dinsdag 20 en woensdag 21 november te zien in De Gouvernestraat. Kaartjes zijn te bestellen via de website.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk