Piet Paris bij Galerie Vivid

Piet Paris bij Galerie Vivid (c Piet paris / Galerie Vivid)

Galerie Vivid was ooit een van de eerste culturele trekkers van de Witte de Withstraat. Saskia Copper en Aad Krol openden in 1999 aan de William Boothlaan, om de hoek van de Witte de With, de galerie waar design als kunst werd getoond. Dat Vivid als instituut wordt beschouwd blijkt wel uit het feit dat directeur Aad Krol werd gevraagd mee te debatteren over design in Rotterdam tijdens het vijfjarig bestaan van Designplatform Rotterdam (zie artikel op grazen.nl).

Vivid heeft ondertussen exposities geboden van wereldwijd toonaangevende ontwerpers/kunstenaars als Ettore Sottsass, Hella Jongerius, Studio Job, het in Rotterdam gevestigde Atelier Van Lieshout en Jaime Hayon.

Na elf jaar verhuisde de galerie in 2010 naar The Red Apple van architect Kees Christiaanse die met zijn bureau KCAP onder meer in Rotterdam is gevestigd. Vivid moet een van de trekkers van het Wijnhaveneiland gaan worden.

Piet Paris bij Galerie Vivid (c Piet_Paris / Galerie Vivid (Saskia Copper en Aad Krol)

Vanaf komende zondag 28 oktober zal de expositie met werk van Piet Paris in ieder geval veel mode-liefhebbers gaan trekken. Piet Paris (1962) werd in zijn jeugd al gegrepen door mode en tekenen. Op de middelabre school tekende hij al vrouwenpoppetjes in zijn schoolagenda en ontwierp hij kleren voor de Dolly Dots. Inmiddels is de als Pieter ‘t Hoen geboren tekenaar wereldwijd bekend met zijn mode-illustraties. Hij heeft inmiddels een oeuvre met illustraties voor internationale modebladen waaronder de Nederlandse en Japanse Vogue, reclamewerk voor warenhuizen als de Bijenkorf en het Amerikaanse Saks Fifth Avenue.

In 2008 won hij de Grand Seigneur, Nederlands belangrijkste modeprijs. Onder eigen naam ontwerpt hij sinds 2010 keuken- en tafelartikelen. Paris is medeoprichter van de masteropleiding van de Arnhemse modeacademie, initiator van de Arnhem Mode Biënnale en bestiert, samen met Marc Kwakman, het ontwerp- en adviesbureau Studio Piet Paris.

De tentoonstelling is het tweede deel van Out of Storage. Er wordt werk getoond dat eerder dit jaar te zien was in de Timmerfabriek in Maastricht. Nog tot 27 oktober zijn er ontwerpen te zien van Maureen Mooren en EventArchitetctuur. Een dag later opent dus de expositie met het werk van Piet Paris.

Out of Storage: Piet Paris
Galerie Vivid
28 oktober t/m 30 november
Geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00

Piet Paris bij Galerie Vivid (c Piet Paris)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra