Ukulele Paradijs biedt opmaat naar Kunstroute Kralingen Crooswijk!

Ukulele Paradijs in Crooswijk

Het Ukulele Paradijs aan de Paradijslaan bestaat 2,5 jaar. Dat vieren ze komende vrijdag 5 oktober samen met illustere artiesten als Sirah Jesus Evil Highway, Margreet met dolle Mieke en Official Ukuleleorkest Dordrecht. De muzikale bijeenkomst in de Crooswijkse ukulelewinkel is een mooie voorbereiding op de zesde Kunstroute Kralingen-Crooswijk de twee volgende dagen 6 en 7 oktober.

Het werk van meer dan 120 kunstenaars is op ruim 50 plaatsen in Kralingen en Crooswijk een weekend lang te zien. Professioneel creatief talent en amateurkunstenaars in Kralingen en Crooswijk verwelkomen de bezoekers in eigen ateliers en groepslocaties zoals ook weer Het Ukulele Paradijs.

Onder de deelnemers is bijvoorbeeld ook kunstenaarscollectief Duende in de Tamboerstraat. Het grootste kunstenaarsinitiatief van de deelgemeente wil nog een keer groots de aandacht op zich vestigen voordat ze in december van dit jaar het atelierpand verlaten. In de voormalige Technische School komt een salontentoonstelling de ateliers zijn open voor bezichtiging. Vanaf 21.00 op zaterdagavond vindt een groot feest met performances, concerten, diverse barretjes en een grote presentatiekast met kunstwerken voor in het kampvuur.

Ukulele Paradijs in Crooswijk

Andere te bezoeken locaties zijn onder meer Galerie Kralingen, restaurant Osteria ViciniDe Witte Slagerij, Podium O 950 en On The Sand. On the Sand aan de Linker Rottekade is een nieuw alternatief podium, waar alle kunstenaars die dezelfde vreugde voor vrijheid voor creatie delen aan kunnen deelnemen. De plek waar ooit een Turkse supermarkt stond is door de bijdrage van enthousiaste vrijwilligers, muzikanten en kunstenaars opgebouwd.

Het Slaakhuys vormt de Festival Lounge. Er is een Fashion & Design expositie en er is werk te zien van VosBrenner Design Studio, Denis Guzzo, Atelier Mike Leach en Müge Yilmaz. Césare Peeren geeft een lezing over 2012 Architecten, het bureau dat hij vijftien jaar geleden opgericht heeft samen met Jan Jongert, en hun werkwijze. Door hergebruik en het slim aan elkaar koppelen van allerlei andere soorten afvalstromen denkt 2012Architecten een praktisch antwoord op de huidige crisis te hebben. Bij de Mesh Print Club kunnen bezoekers onder meer zelf tasjes zeefdrukken.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra