Geen Daden Maar Woorden Festival

Geen Daden maar Woorden festival

Drie keer heb ik moet kijken of ik de naam van het festival wel goed heb gelezen want naar mijn idee stond er toch echt: geen woorden maar daden… Natuurlijk had ik al eerder van het festival gehoord maar het Feyenoord clublied zit zo in mijn systeem.

Geen Daden Maar Woorden, Geen Daden Maar Woorden, Geen Daden Maar Woorden festival vindt op zaterdag 6 oktober plaats in de Rotterdamse Schouwburg!

Geen Daden Maar Woorden Festival is, sinds haar oprichting vijftien jaar geleden, uitgegroeid tot één van de toonaangevende festivals voor hedendaagse letteren in Nederland. Dit kan men terugvinden in de zeer uiteenlopende korte optredens van schrijvers en dichters met een uitmuntende performance, maar ook in muziek, dans, film, animatie, toneel, rap, maar vooral de producties die Geen Daden Maar Woorden Festival ontwikkelt in samenwerking met coproducenten. Hierbij ontstaan daadwerkelijk combinaties van verschillende disciplines, en wordt er met deze producties een bijdrage geleverd aan artistieke vernieuwing. Door middel van interactiviteit, de formule van korte snelle optredens en visualisering van de letteren vindt het festival aansluiting bij de urbane straatculturen en bij de actualiteit van de jongerencultuur.

Geen Daden maar Woorden festival

In de Rotterdamse Schouwburg wordt het publiek getrakteerd op een stortvloed aan experimentele voorstellingen, beroemde auteurs, jong schrijftalent, muziek en film- en theaterproducties die je nog lang bijblijven. Met optredens van:

Peter Buwalda & Half Way Station, Chagall, Michelle van Dijk, Ellen Deckwitz, Dennis Gaens & Macronizm, Anne-Gine Goemans & Yorick van Norden, Hanneke Hendrix, Wilfried de Jong, Vincent van Meenen, David Pefko, Ester Naomi Perquin & Scapino Ballet Rotterdam, Amber-Helena Reisig, Rode Rozen, Eva de Roovere en Tommy Wieringa.

En met de Potpourri Quiz, een afterparty met DJ Snef, de vertoning van de documentaire Interzone over Bart Chabot en met de première van het filmportret over Bob den Uyl Tamelijk Gelukkig.

Geen Daden Maar Woorden vindt plaats op zaterdag 6 oktober in de Rotterdamse Schouwburg.
Ga voor meer informatie naar www.gdmw.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade