‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

Op 2 september kan je in Rotown genieten van de vlijmscherpe songs van The Maydays. Op deze avond heeft de band hun album release! Het is het tweede album van The Maydays na eerder debuut die op luisterpaal stond. Dit eerste album heeft het goed gedaan in Japan en daar hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd. En ook hun nieuwe videoclip doet het daar al erg goed! Bekijk deze op youtube (ook hieronder ingevoegd). Net zoals het eerste album kan ook het nieuwe album Mrk II. gratis gedownload worden vanaf hun site: www.themaydayshq.com!

The Maydays zijn niet alleen geïnteresseerd in muziek maar zij hebben ook enorme interesse voor de luchtvaart en zijn maatschappelijk betrokken, vandaar dan ook de naam van de band! Het is een mooi voorbeeld van de mensheid en hun eigenaardigheden. We krijgen het voor elkaar om te vliegen, wat altijd een wens is geweest voor veel mensen, en vervolgens is één van de eerste dingen die we doen, het hangen van bommen aan dit nieuwe vliegtuig. Dit is niet alleen zo met de luchtvaart maar veel vaker in onze westerse maatschappij. Zo is maydays niet alleen luchtvaart maar een algemene schreeuw om hulp!

Voor het opnemen van hun tweede album hebben zij 13 dagen non stop in de studio gezeten en na deze creatieve en afgezonderde dagen zijn Pieter (zanger & gitarist) en Erik (bassist & vocals) voor een paar maanden naar het buitenland vertrokken. Pieter heeft 3 maanden in Canada gezeten om te snowboarden en Erik heeft 4 maanden rondgereisd door Nieuw- Zeeland, Australië en Azië. Tijdens deze reis zijn de bandmeetings niet gestopt maar hebben zij deze op grote afstand gehouden. Elke week hebben zij contact gehouden en naar nieuwe mixen geluisterd en hierop feedback gegeven. Nu zijn zij back in business en klaar om met het nieuwe album het podium te veroveren!

‘The Maydays’ + ‘S As In Assassins’ in Rotown

Zoals eerder gezegd zijn de jongens van The Maydays erg betrokken met de wereld. De invloeden van het tweede album zijn dan ook de westerse maatschappij met hun eigenaardigheden. Zo kan je in Pressure horen over de druk die wordt opgelegd door ouders/omgeving om maar ‘gelukkig’ te worden. Downfall gaat over onze eigen ondergang en waar we zo hard aan meewerken door wederom dat ultieme doel na te streven. Het komt erop neer dat er een hoop dingen niet goed gaan in het monetaire systeem waar we vandaag de dag in leven. De band wil hier geen hard oordeel over vellen maar ze willen erboven vliegen en met scherpe lyrics mensen aan het denken zetten.

Maar om niet alleen serieus over The Maydays te praten…
Hun roots in de no-nonsense punkrock zijn evident, al gooit het onstuimige trio er graag wat jaren ’60 psychedelica tegenaan en horen we ook progressieve blues-invloeden. Licht ontvlambaar is het zeker, aangewakkerd door die aanstekelijke gitaarriffs en bulderende drums. Zo worden zij op de website van Rotown al onthaald als ‘de Rotterdamse hoop in bange rock ‘n’ roll dagen’. Ook erg positief is dat deze jongens elkaar al erg lang kennen en al 10 jaar podium ervaring hebben met elkaar, zij staan dan ook keihard te rocken op de verhoging!

Op verzoek van The MAYDAYS wordt de avond geopend door de mannen van S As In Assassins, die het podium van Rotown al eens eerder bestierden. De bandnaam is nog altijd onuitspreekbaar, maar hun muziek des te avontuurlijker. Het betreft een Rotterdams indie-collectief, wiens muziek raakvlakken kent met de hippe scenes van Portland en Brooklyn. Denk aan Grizzly Bear, Menomena en Local Natives.
Vanaf dinsdag 28 augustus is het nieuwe album van The Maydays gratis te downloaden vanaf http://themaydayshq.com/ dus kan je op zondagavond 2 september al mee rocken op de nummers van deze band. Deze avond in Rotown is helemaal gratis dus er zijn geen redenen om niet te gaan!

2 september 21:30 in Rotown
Meer info: www.rotown.nlwww.themaydayshq.com! – www.sasinassassins.com

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade