Wish you were here in Roodkapje

Wish you were here in Roodkapje (c Aukje Dekker / KIKI Art)

Het is weer de tijd van de ansichtkaarten. Maar tegenwoordig stuurt men liever een bericht aan het thuisfront via whatsapp, facebook, twitter en andere social media. Het resultaat is dat men uren alleen maar naar een beeldscherm staart om te zien dat de hele wereld het super naar hun zin heeft. De tentoonstelling Wish you were here bij Roodkapje zoekt vanaf vrijdag 27 juli echter juist dat nostalgische gevoel.

De Rotterdamse moderators Stefan Tijs, Roosmarijn Mascini en Nicola Kirkaldy hebben 32 internationale hedendaagse kunstenaars werden uitgenodigd de meerzijdige titel Wish You Were Here te interpreteren naar een nieuw werk. Deze 32 beelden worden gebundeld als ansichtkaarten, tegen de huidige tijdsgeest in.
Onder de 32 kunstenaars zijn meerdere Rotterdamse kunstenaars zoals 75B, De Bubblebim, Hidde van Schie (kunstenaar en muzikant bij onder meer The Marble Heart Club en hij was ook jurylid bij Zomer Salon), Nina Spiering, De Humobisten en De Bubblebim.
75B is een grafisch ontwerpatelier. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Robert Beckand, Rens Muis en Pieter Vos, die elkaar kenden van hun studie aan de Willem de Kooning Academie.

Wish you were here in Roodkapje (c Merijn Denkers)

Nina Spiering (1981) studeerde in 2007 af aan de HKU richting concept en regie. Tijdens en na haar studie richt zij zich vooral op video in theater en installaties en deed zij onderzoek naar de verhalende factor in dit soort projecten. In 2008 richt Nina zich ook op regie van video en maakt ze een aantal videoclips waaronder voor de Rotterdamse band Face Tomorrow.

De HuMobisten is een Rotterdams kunstenaars-/vormgevers-duo. De HuMobisten (de naam is een samentrekking van ‘humor’ en ‘mind your own business-ism’) zijn Rufus K en Gyz la Rivière. Ze noemen zich ‘serious pranksters’ die kunst en vormgeving maken die veelal gaat over de absurde wereld en henzelf. Ze zullen tijdens de presentatie een performance uitvoeren.

Wish you were here in Roodkapje (c Humobisten)

De Bubbelebim is een (anti-)literair en absurdistisch theatertoneelperformanceviduo. Het tweetal heeft al hun intrek genomen in de Work In Progress-ruimte van Roodkapje. Tot 4 september hebben ze daar hun filmwerkplaats en schrijven ze scripts, bouwen ze sets en filmen ze alles wat in ons opkomt. Ze hebben natuurlijk ook acteurs en figuranten nodig die graag meedoen. Iedereen die mee wil spelen kan zich aanmelden via bubbelebim@gmail.com.

Strange Boutique zal de plaatjes draaien tijdens de opening van de expositie en de presentatie van de publicatie.

Wish you were here
Roodkapje
27 juli t/m 9 september vanaf 17.00
Meer info op www.wywh.nl

Wish you were here in Roodkapje (c Adam Holý)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra