Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

Het prachtig uitgestrekte terrein van het Zuiderpark is klaar voor alweer de 24e editie van Rotterdams festival Metropolis!

Op zondag 1 juli is het weer zover, het jaarlijks, eendaags, gratis muziekfestival waar je kunt genieten van nieuw talent die hun opwacht maken. Metropolis is toch wel het festival dat bekend staat om de relatief onbekende en aanstormende acts die na hun optreden op het festival niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. Grote namen zoals The Prodigy, Wu Tang Clan, Smashing Pumpkins, The Strokes, The Killers, The Black Keys, The XX, The Gossip, Jack Parow en Asteroids Galaxy Tour zijn ook begonnen als kleine bands die net om de hoek kwamen kijken in bekend muziekland. Nu hebben ze geschiedenis geschreven of zijn ze niet meer weg te denken uit je playlist en spelen ze op de allergrootste muziekfestivals over de hele wereld. Het gevarieerde muziekprogramma bestaat uit twintig veelbelovende nationale en internationale live-acts. Een kleine greep uit de line-up van dit jaar:

Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

Bombay Show Pig (NL)
Bombay Show Pig is een indierockduo van Nederlandse bodem bestaande uit gitarist Matthias en drummer Linda. Met de eerste EP ‘Baby It’s A Face’ verraste het duo de Nederlandse, Belgische en Oost-Europese muziekindustrie door zijn frisse kijk op indie

Kraantje Pappie (NL)
Alex van der Zouwen, afkomstig uit Rozenburg en opgegroeid in de buurt van Rotterdam is het brein dat Kraantje Pappie heet. Met woordgrappen in zijn knappe, fantastische flows verleidt hij je tot die lach. En dat alles in originele, catchy tracks die je pakken van begin tot eind. Hij is hotter dan hot en beter dan best! Waar hij zelf niet altijd even goed weet waar Kraan is, weten wij dat wel: Metropolis 2012!

Rats On Rafts (NL, 3FM Serious Talent)
De mix van Britse wave en postpunk van deze vier rasechte Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Te zien op Metropolis 3FM Serious Talent Podium.

The Kik (NL)
The Kik is een kakelverse band die je met hun sixties beatmuziek meeneemt back in the days. Door het psychedelische sausje passen ze perfect in de tijd van nu. The Kik is gitaarpopliedjes met briljante melodieën. De Merseybeat is niet dood, maar komt tegenwoordig uit Rotterdam!

Cerebral Ballzy (V.S.)
80’s Punk
Cerebral Ballzy is het absoluut punk-icoon voor 2012.Het hardcoreschorem uit Brooklyn zingt over ‘pizza, skateboarden, bier en overgeven.’ Een muzikale bomaanslag!

Metropolis in het Zuiderpark Rotterdam

Op metropolis kun je niet alleen genieten van muziek maar is er ook altijd een uitgebreide festivalmarkt waar je lekker overheen kunt lopen en staan er genoeg eettentjes. Metropolis houdt dit jaar niet alleen rekening met de muziekliefhebbers maar ook met de voetbalfans. Omdat de finale EK voetbal ook op 1 juli wordt gespeeld, start het festival dit jaar een uur eerder om 12.00 en loopt af om 19.30, dan heb je als bezoeker dus ruim de tijd om naar Metropolis te gaan én de wedstrijd te kijken.

Voor de niet voetbalfans is er zoals elk jaar weer de afterparty van Metropolis in Rotown. De afterparty is gratis en hier kun je nog een keer genieten van optredens van bands die eerder op de dag in het Zuiderpark te zien waren. Rotown is natuurlijk een stuk kleiner waardoor de optredens een stuk intiemer zijn!

Ga voor de volledige line-up en meer informatie over het enige échte Rotterdamse festival naar:
www.metropolisfestival.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade