North Sea Jazz Round Town

North Sea Jazz Round Town

Dé opwarmer van het North Sea Jazz weekend in Ahoy is North Sea Round Town. Aankomend weekend, vrijdag 22 juni, zal de 7e editie van deze muzikale ontdekkingsreis door Rotterdam los barsten! Overal in de stad kun je genieten van jazzmuziek in alle soorten en maten. Buiten op de Boompjes, zal het festival goed worden ingeluid. Om 19.00 uur zal Ntjam Rosie en band optreden. Zij bracht onlangs haar tweede album ‘Elle’ uit met een hoge dosis jazz en soul.

Een bruisend muziekfeest, waar op de meest bijzondere locaties in Rotterdam, genoten kan worden van ruim 200 concerten, tentoonstellingen, jamsessies, straatoptredens en gezellige after party’s. Elk jaar is er aandacht voor een andere muziekgemeenschap, dit jaar staat Suriname en haar muzikale invloeden centraal. Diverse klanken van jazz, soul, hiphop en raptalenten vormen de rode draad van het festival.

North Sea Jazz Round Town

Er zijn vele en diverse knallers op het festival. Er kan o.a. genoten worden van Giovanca. Zij begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres, maar heeft inmiddels haar eigen weg gevonden in de pop- en jazzwereld. Giovanca schikt zich in pop, soul, jazz, Motown en hiphop en scoorde hits met ‘On My Way’, ‘Hypnotize You’ en ‘Drop It’. Verwelkomen we dit jaar het veelbesproken en bijzonder hippe BADBADNOTGOOD. De liefde voor hiphop is bij deze broekies dan ook minstens zo groot als voor de moderne, pure jazz. En Yuri Honing (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2012) maakt oude populaire jazz nummers weer actueel en vindt daardoor tegelijkertijd aansluiting bij de hedendaagse muziekontwikkelingen. In dit improvisatie-quartet gaat het om vrijheid, timing en spiritualisme.

Er kan tijdens het festival niet alleen genoten worden van de muziek en optredens maar er kan ook een kijkje genomen worden bij de tentoonstelling 400 jazz foto’s in The Cat Jazz & Cigar Bar. Hier wordt werk getoond van vijftien nationale en internationale fotografen!

Rotterdam vormt deze zomer het middelpunt van de (inter)nationale jazzwereld! North Sea Jazz Round Town vindt plaats van 22 juni t/m 8 juli. Ga voor meer informatie en de programmering van dit festival naar: www.northsearoundtown.com

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade