Grieks van Acteerschool Rotterdam

Grieks van Acteerschool Rotterdam

De eerste lichting van De Acteerschool Rotterdam studeert met de voorstelling ‘Grieks’ af. Zes studenten met een breed opgebouwd repertoire zijn klaar voor het werkveld. ‘Als je groeit als acteur, groei je als mens’, dit zal zeker kloppen voor deze jonge acteurs. Zij gaan de uitdaging aan en kiezen hiermee niet voor de makkelijke weg. Milou Brockhus heeft ‘Grieks’ vertaald en bewerkt naar een stuk die meer van deze tijd is. Het origineel ‘Greek’ is van Steven Berkoff, hij verplaatst de tragische held Oedipus naar Eddy, een jonge Engelsman die is verstoten door zijn eigen moeder en is opgevoed door adoptieouders. Milou Brockhus vertaalt op haar beurt dit verhaal weer naar een Rotterdamse versie van ‘Oedipus’.

Grieks van Acteerschool Rotterdam

Er is een nieuwe tijd aangebroken in Nederland. Angstzaaiers en oproerkraaiers hebben het land in hun greep weten te krijgen. Een golf van rellen en geweld rukt op en chaos regeert. De pest is uitgebroken. Ondertussen wordt in een Rotterdamse volkswijk een jonge man door zijn ouders verstoten uit angst voor een obscure voorspelling van een waarzegger op de kermis. Hij trekt naar Amsterdam, de brandhaard van de pest, om zijn lot in eigen hand te nemen. En de geschiedenis herhaalt zich…

Grieks van Acteerschool Rotterdam

In zijn tomeloze ambitie Nederland te redden en zijn lot te ontlopen raakt de man verwikkeld in een moderne versie van een eeuwenoude tragedie, Zonder dat hij dat weet.

Ook benieuwd naar deze nieuwe generatie theatermakers? Vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni is Grieks te zien in het Rotterdamse Schouwburg.
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade